Defne Samyeli’nden Hande Fırat’a Teşekkür

Defne Samyeli’nden Hande Fırat’a Teşekkür
Son günlerde magazin ve televizyon sektöründe Defne Samyeli ve Melik Yiğitel arasında yaşanan tartışma gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Magazin dünyasında Defne Samyeli, Hande Fırat ve Melik Yiğitel haberleri gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Gazeteci Melik Yiğitel eski haber spikerlerinden defne Samyeli için “sahneye çıkıp kendisini bitirdi” şeklinde bir açıklamada bulunmuş ve bunun üzerine başta Defne Samyeli olmak üzere pek çok sahne sanatçısı Melik Yiğitel’e tepkilerini dile getirmişti. Son olarak yine programda program sunucusu Hande Fırat da Melik Yiğitel’e bu açıklamasının ardından 1bir dakika ya sahneye çıkmak hafif başlı bir şey mi anlamadım? Gazetecilik de bir meslektir, mankenlik de bir meslektir bunlara yapılanlara da böyle ağırbaşlı dışında bir kelime kullandığında telefonu kafana yersin! Her gece barda şarkı söyleyeceğim hafif mi olacağım ben” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler üzerine Defne Samyeli ise Hande Fırat’a paylaşımında teşekkür etti.

Defne Samyeli Fena Patladı

Hakkında olumsuz ifadeler kullanan gazeteci Melik Yiğitel’in sözlerine sosyal medya hesabından cevap veren Defne Samyeli fena patladı. Defne Samyeli paylaşımında ayrıca Melik Yiğitel’i programında konuk eden ve olumsuz ifadelere cephe alan hande Fırat’a da teşekkür etti. Defne Samyeli paylaşımında “Melik Yiğitel geçen akşam bir haber programında siyaset konuşulurken kendisini hayal kırıklığına uğratan üç isimden biri olarak da benim adımı veriyor. Gerekçesi haberi bıraktıktan sonra sahneye çıkıp şarkı söylüyor olmam. Benim için haddini aşan bir üslupla kendimi bitirdiğimi, bir kadın olarak ağırbaşlı ve iş seçmem gerektiğini usturuplu olmadığımı v.s söyleyerek sahneye çıkan kadınlar, aslında tüm kadınlar hakkındaki bütün yargılarını gözler önüne seriyor. Moderatör Hande Fırat’a hem gazeteci hem de bir kadın hassasiyetiyle Yiğitel’in ağzının payını verdiği için teşekkür ederim. Biz kadınlar el ele oldukça üzerimizdeki riyakar algı ve bakış açıları yok olmaya mahkum kalacak” ifadelerini kullandı.

Vicdanı Rahat Biriyim

Bir zamanların ünlü haber spikeri şimdilerin ünlü şarkıcısı Defne Samyeli bir televizyon programında hakkında kullanılan ifadeler dolayısıyla yayınladığı paylaşımda ayrıca “ben bu ülkedeki sahneye çıkan çıkmayan bütün kadınlar istediğimiz işi yapmakta istediğimiz kişi olmakta ve istediğimiz hayatı seçmekte özgürüz. Sanatı sanatçıları, sahneyi hafife alan bir hayat görüşü olduğunu anladığımız Melik Yiğitel henüz öğrenememiş olabilir kadınların hatta insanların ciddiyeti, ağırbaşlılığı, onuru ve değeri oturdukları koltuklar ve yaptıkları işlerle değerlendirilemez. O koltuklara nasıl oturdukları ve işleri nasıl yaptıklarıyla ve bununla kime ve neye hizmet ettikleriyle değerlendirilebilir belki. Ben bu anlamda vicdanı çok rahat biriyim. Kendisi de öyle mi acaba? Yıllar önce genç, idealist, objektif bir muhabir olarak tanıdığım Melik’e bu olgun yaşlarında ülkenin en önemli televizyon kanallarından birinde halkın gerçek sorunlarıyla ilgileneceğine kadınların nasıl olmaları gerektiği hakkındaki bağnaz fikirlerini ulaştıran birisi olmuş. Ben de hayal kırıklığına uğradım doğrusu. Çünkü benim için gerçek usturup ve ciddiyetsizlik mesela hakikate hizmet etmediğine inandığım yerlerde ekranda olmaktır. Bunun yerine kalbimi, gerçeğimi açabildiğim sahne neresi ise orada olmayı tercih ederim ve de ettim…” ifadelerini kullandı.

15-08-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar