Destan Batuga kimdir? Tarihte Böyle Bir Karakter Var mı?

Destan Batuga kimdir? Tarihte Böyle Bir Karakter Var mı?
Atv ekranlarında yayınlanan ve seyircinin ilgiyle takip ettiği Destan Dizisinin beğenilen karakteri Batuga kimdir? Tarihte böyle bir karakter var mı? İşte cevabı!

Şu sıralar adeta reytingleri alt üst eden ve seyirciyi gizemli, egzotik, fantastik bir hikayenin içine çeken ve hikayesiyle de seyirciyi her an geren ve heyecanlandıran Destan dizisi dillerden düşmüyor. Atv ekranlarında Salı akşamları yayınlanmaya başlayan dizi dönem dizisi olmasına rağmen gerçek bir hikayeye dayanmıyor. Ancak buna karşın esinlendiği konular tarihte yaşanmış olaylardan ele alınmış ve uyarlanmış durumda. Pek çok karakteri kurmaca olsa da tarihte bunların birer karşılığı ya da benzerleri bulunuyor. Heyecan, kahramanlık, aşk, vefa, intikam gibi güçlü duyguları hikayesinde barındıran Destan aynı zamanda oyuncularıyla da göz dolduruyor. Dizi Salı akşamları en çok seyredilen yapım olurken seyirci de dizide yer alan karakterlerin kim olduğunu ve tarihte karşılıklarının olup olmadığını araştırıyor. Bu karakterlerden biri de Batuga. Peki, Batuga kimdir, tarihte böyle biri var mıdır ve Batuga’yı canlandıran oyuncu kimdir? İşte bütün bunların cevabı!

Destan Batuga Kimdir?

Atv ekranlarında Salı akşamları yayınlanan Destan seyircinin büyük beğenisiyle karşılaştı ve reytinglerde zirvede yer aldı. Dizi o kadar çok sevildi ki seyirciler her karakteri merak etmeye ve araştırmaya başladı. Bunlardan biri olan Batuga ise dizide en önemli karakterlerden biri. Göktürkler Dönemini anlatan Destan’da Batuga Gök Hanlığı’nın ulu kağanı Alpagu Han’ın, çolak ve topal oğludur. Bu sebeple dizide kendisine eksik tegin denmekte ve eli tutmaz, ayağı koşmaz, sesi çıkmaz bir gizlenmiş kahraman rolü biçilmiştir. Batuga’nın tarihte bir karakter olarak karşılığı bulunmamakla birlikte böyle karakterler ve hikayeler vardır. Ancak bire bir Batuga karakteri bulunmamaktadır.

Edip Tepeli (Batuga) Kimdir?

Şu sıralar Destan dizisinde Batuga karakteri ile seyircisinin karşısına çıkan genç ve başarılı oyuncu Edip Tepeli 18 Nisan 1989 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı zamanda şehir Tiyatroları’nda oyunculuk eğitimi de alan Edip Tepeli ilk olarak ekranlara Kurt seyit ve Şura dizisi ile çıkmıştır. Daha sonra birçok başka projede yer alan Edip Tepeli’nin yer aldığı projelerden bazıları şunlardır.

·         Destan

·         Sefirin Kızı

·         Yaşamayanlar

·         Hayati ve Diğerleri

·         Yıldızlar Şahidim

·         Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı

·         Seni Kimler Aldı

·         Kurt Seyit ve Şura

19-01-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar