Dilek Taşı dizisinin konusu ve oyuncuları

Dilek Taşı dizisinin konusu ve oyuncuları
Senaryosunu Can Sinan’ın kaleme aldığı ve bir döneme ışık tutan Dilek taşı dizisinin yayınlanan iki tanıtım filmi sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Dilek Taşı dizisi hangi dönem ışık tutuyor? Dizinin yapımını ve yapımcılığını kim üstleniyor? Dilek Taşı dizisinin yönetmeni kim? Dilek Taşı dizisinin senaryosunu kim kaleme alıyor? Dizinin konusu ne? Dilek Taşı oyuncuları ve karakyerleri kim? Salih Bademci kimdir? Dilek Taşı dizisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde. İşte detaylar ....

Dilek Taşı dizisinin konusu ve oyuncuları

Pastel Film imzası taşıyan Kanal D’nin yeni sezon iddialı dizilerinden olan Dilek Taşı dizisinin başrolünde Salih Bademci ve Hazal Subaşı oynuyor. 1980’li yılların siyasi konjonktörünü ve keşmekeşini dile getiren tarihi dönem dizisinin yönetmen koltuğunda Altan Dönmez oturuyor. Senaryosunu Can Sinan’ın kaleme aldığı dizinin yayınlanan iki tanıtım filmi sosyal medyada büyük ilgi gördü. Yapımcılığını Yaşar ve Efe İrvül’ün yaptığı dizinin oldukça ses getirmesi bekleniyor.

Dizinin konusu

Dilek Taşı dizisinin hikayesi 1987 yılında başlıyor. Zengin bir aile olan Aras Rona ve Rüçhan Rona zengin ve varlıklı bir aile olup hayatlarını lüks malikanelerinde geçirmektedir. Figen Kutlu ise ailesiyle beraber Rona Ailesi’nin malikanesinin müştemilatında hayatlarını sürdürmektedirler. Mustafa idam cezası ile yargılanmaktadır. Eşi ölen Mustafa’nın çocuğu Cemre’yi Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan Ronalar evlatlık olarak alırlar.

Dilektaşı dizi oyuncuları ve karakterleri

1980’lere ışık tutan ve bir dönem dizisi olan Dilek Taşı’nın oyuncu kadrosu ve canlandırdıkları karakterler şöyledir; Salih Bademci  (Mustafa Yılmaz), Özge Özberk  (Rüçhan Rona), Hazal Subaşı- Figen Kutlu, Perihan Savaş  (Macide Rona), Elif Doğan  (Sevda Rona), Teoman Kumbaracıbaşı  (Aras Rona), Çiçek Dilligil  , Engin Yüksel , Hazal Subaşı  (Figen), Ozan Dolunay  (Kenan), Taner Cindoruk , Afra Karagöz.

Salih Bademci kimdir?

15 Ağustos 1984 doğumludur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 2006 yılında Barda filmi ile oyunculuğa adım attı. Ardından Elveda Rumeli dizisinde rol aldı. 2007 yılında Siyah Beyaz ve Renkli isimli tiyatro topluluğunu kurdu. 2014 te Zeytin Tepesi dizisinde Akın, Ulan İstanbul dizisinde Ceyhun, Kiralık Aşk dizisinde Sinan, İstanbullu Gelin dizisinde Fikrat ve Kulüp dizisinde Selim karakterlerine hayat verdi. 2015 yılında oyuncu İmer özgün ile hayatını birleştirdi.

07-09-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler