Diriliş Ertuğrul Moğol Komutanı Alıncak (Engin Benli) kimdir?

Diriliş Ertuğrul Moğol Komutanı Alıncak (Engin Benli) kimdir?
Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni karakteri Alıncak kimdir? Alıncak tarihte yer alıyor mu? Alıncak karakterine hayat veren Engin Benli kimdir, kaç yaşındadır?

TRT 1 ekranlarının en çok izlenen dizisi 'Diriliş Ertuğrul'da Noyan'ın asılmasıyla birlikte yerine kimin geleceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyordu. Uzun zamandır seyircinin merakla beklediği karakter nihayet belli oldu. Hayat verdiği her karakterle başarıya ulaşan Engin Benli, 'Moğol Komutanı Alıncak' karakteriyle diziye dahil oldu. Siz değerli ziyaretçilerimiz için 'Diriliş Ertuğrul Moğol Komutanı Alıncak (Engin Benli) kimdir?' sorusunu yanıtladık;

MOĞOL KOMUTANI ALINCAK KARAKTERİNE KİM HAYAT VERECEK?

Engin Benli desem çoğunuz o kimdi diye sorar. Ee haksızda sayılmazsınız tabi. Bizler oyuncuları gerçek adlarıyla tanımak yerine daha çok dizilerde ya da filmlerde oynadıkları karakterlerin adıyla anarız çünkü. Bu çok eskilerden beri böyle olagelmiştir. Mesela Kemal Sunal’a İnek Şaban, Tarık Akan’a Yakışıklı Şener Şen’e Badi Ekrem, Ayşen Gruda’ya Domates Güzeli, Türkan Şoray’a Sultan isimlerini yakıştırdığımız ve onları bu adlarla daha çok tanıdığımız gibi. Şimdi Engin Benli için Baş Komiser Orhan desem hemen haaa o mu tamam tamam dersiniz. Evet o. Engin Benli, namı diğer Kanıt Dizisi’nin meşhur Orhan Baş Komiseri… Canlıtv.com okuyucuları için Engin Benli’nin kim olduğunu hangi projelerde yer aldığını araştırdık. Bakalım Baş Komiser Orhan gerçekte kimmiş?

KISACA ENGİN BENLİ KİMDİR?

Engin Benli, 23 Ocak 1970 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümünden mezun olan Benli ilk olarak Ankara Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başlamış ardından Bursa Devlet Tiyatrosu ve en son olarak İzmit Şehir Tiyatrolarında görev almıştır. Oyunculuk kariyerinde pek çok tiyatro oyununun yanı sıra dizi ve sinema filmlerinde de yer alan usta oyuncu, özellikle 2010 – 2013 yılları arasında yayınlanan Kanıt dizisinde canlandırdığı Orhan Baş Komiser rolüyle seyircinin kalbinde yer edinmiştir. Birçok farklı film ve dizi projesinde rol alan Benli şimdilerde TRT 1’de yayınlanmakta olan Diriliş Ertuğrul dizisinde Kayı obasına baskın düzenleyen Moğol komutan Noyan’ın asılarak çıkarılmasının ardından yeni bir Moğol Komutanı olarak Alıncak karakteriyle girmiştir.

MOĞOL KOMUTAN ALINCAK KİMDİR?

Diriliş Dizisi’ni yakından takip edenler Noyan Komutanı çok iyi bilirler. Cesaretinin yanı sıra acımasızlığıyla da ünlü Noyan Komutan Ertuğrul ve obasına yaptıklarının cezasını en sonunda asılarak bulmuştu. Seyirci Noyan komutandan sonra diziye nasıl bir karakter gireceğini sabırsızlıkla beklerken karşılarına acımasızlıkta Noyan komutanı aratmayacak biri çıktı. “Moğol Komutan Alıncak.” Komutan Alıncak gelen gideni aratır misali Noyan Komutan’a bile iyi adammış dedirtecek bir karakter. Ertuğrul Bey’in karşısına tüm acımasızlığıyla çıkacak Alıncak Komutan dizide Ertuğrul’un işlerini daha da zorlaştıracak. Tabi ne olursa olsun Ertuğrul Bey Moğol Komutan Alıncak’a karşı sadece kılıcını değil, aklını kullanacak ve bu belayı defetmeye çalışacaktır.

Usta oyuncu Engin Benli diğer projelerde gösterdiği başarıyı bakalım Diriliş Ertuğrul’da da gösterebilecek mi?

Engin Benli'nin rol aldığı diziler ve filmlerden bazıları

2019 – Diriliş Ertuğrul (Moğol Komutanı)
2018 – Koca Koca Yalanlar
2017 – Savaşçı (Kuzgun)
2017 – Adı Efsane (Sinan)
2016 – Yağmurda Yıkansam (Yılmaz)
2016 – Muhteşem Yüzyıl Kösem (Sinan Paşa)
2015 – Göç Zamanı (Artem)
2015 – Poyraz Karayel (Zafer)
2014 – Son Mektup (Dr. Fuat Binbaşı)
2014 – Gölgedekiler (Ekrem)
2010-2012 – Kanıt (Başkomiser Orhan)
2009 – Arka Sokaklar (Necmi)

08-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar