Dizi Dünyasında Büyük Kavga

Dizi Dünyasında Büyük Kavga
Dizi sektörüne proje üreten iki büyük yapım şirketinin sahibi senaristler Melis Civelek ve Zeynep Gür için birbirine girdi.

Televizyon ve dijital yayın platformları için proje ve özgün içerik üreten yapım şirketleri sektörün kilit taşlarından biri olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar pek çok başarılı projeye imza atan yapım şirketleri aynı zamanda sinema sektörü için dev proje geliştiriyor ve üretiyor. Yapım şirketlerinin yakın iş birliği ile çalıştığı kişilerden olan senaristler ise bu sektörün el üstünde tutulan ve özgün içerik üretmekte yapımcıların en büyük destekçileri durumunda. Televizyon ekranları ve dijital yayın platformları için içerik üreten senaristler sektörde bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. Hal böyle olunca da bu senaristler için zaman zaman yapım şirketleri karşı karşıya gelebiliyor. Senaristler kimi zaman çalıştıkları yapım şirketleri ile yollarını ayırarak başka kanallara ya da yapım şirketlerine geçebiliyor. Son 6 sezondur Fox Tv için Yasak Elma adlı diziyi kaleme alan yazarlar Melis Civelek ve Zeynep Gür bu dizinin final yapmasıyla Medyapım ile olan çalışma birlikteliklerini bitirerek 03 Medya ile yeni bir projenin hazırlığına başladı. Bu durum Medyapım’ın sahibi olan Fatih Aksoy ile 03 Medya’nın sahibi olan Saner Ayar’ı karşı karşıya getirdi.

Yapımcılar Tartıştı

İstanbul’da ünlü isimlerin uğrak yerlerinden biri olan bir mekan geçtiğimiz günlerde iki yapımcının tartışmasına ve kavgasına sahne oldu. Dizi sektörünün iki önemli yapım şirketi Medyapım’ın sahibi ile 03 Medya’nın sahibi Saner Ayar arasında senarist yüzünden çıkan tartışma sektörde büyük ses getirdi. İddialara göre Fatih Aksoy ile 6 sezon boyunca çalışan senaristler Melis Civelek ve Zeynep Gür bu sezon Saner Ayar’la anlaştı ve yapım şirketinin yeni dizisi Sandık Kokusu adlı projeye başladı. Ünlülerin bir araya geldiği mekana giden Fatih Aksoy’un burada 6 sezon boyunca çalıştığı senaristlerin anlaştığın 03 Medya’nın sahibi Saner Ayar’la karşılaştı. Fatih Aksoy öfkeli bir şekilde Saner Ayar’ın yanına giderek “sen benim senaristlerimi nasıl alırsın” diye hesap sordu. İddiaya göre bu durum karşısında sinirlenen Saner Ayar da Fatih Aksoy’a sert bir üslüpla cevap verdi ve ortalık karıştı. İkilinin sözlü kavgası daha sonra ileri bir aşamaya geçerken çevrede bulunanlar araya girerek bu kavgayı büyümeden ayırdı. Sektörde büyük ses getiren bu olay iki yapım şirketinin bundan sonra ne yapacağının merak edilmesine sebep oldu.

Sandık Kokusu

Öbür taraftan yeni sezonda ekrana gelecek yapımlar arasında bir anda başrol oyuncusuyla öne geçen 03 Medya yapımı Sandık Kokusu için çalışmalar devam ediyor. Melis Civelek ve Zeynep Gür tarafından hikaye ve senaryosu kaleme alınan dizinin başrolünde ünlü ve başarılı oyuncu Özge Özpirinçci yer alıyor. Merakla beklenen dizinin yeni sezonun en iddialı yapımları arasında yer alması bekleniyor.

11-08-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar