Dizi Setlerindeki Coronavirüs Önlemi Yok Artık Dedirtti!

Dizi Setlerindeki Coronavirüs Önlemi Yok Artık Dedirtti!
Tüm dünyayı etkileyen coronavirüs dizi ve film setlerinde de tedirginliğe sebep oldu. Ülkemizdeki dizi setleri coronavirüse karşı tedbir almaya başladı. İşte detaylar!

Tüm dünya alarm durumunda adeta. Her ülke kendince tedbirler alıyor, sınırlarını kapatıyor, okulları tatil ediyor, hatta alış veriş merkezlerini, süpermarketleri, sinema – tiyatroları kapatıyor. Hatta öyle bir hale geldik ki yanımızdan geçen insandan korkar olduk. Bahsettiğimiz konu tüm dünyayı ayağa kaldıran coronavirüs. Virüs ortaya çıktığı ve yayılmaya başladığı andan itibaren her yerde bir korku bir telaş baş gösterdi. Her kurum, kuruluş, işyeri ya da sektör kendince önlemler almaya başladı. Bu sektörlerin biri de dizi ve sinema film setleri. Binlerce insanın çalıştığı ve toplu halde bulunulan ortamlardan olan setler coronavirüs karşısında ürkmeye ve kendilerince tedbir almaya başladı. Her yerde yayılmaya ve binlerce insanın ölümüne sebep olan salgın ülkemizde de dizi setlerini tedbir almaya itti. İşte detaylar!

Dizi Setlerinde Coronavirüs Önlemi!

Ülkemizde de geçtiğimiz gün ilk vakaları görülmeye başlanılan coronavirüs sebebiyle binlerce insanın çalıştığı dizi setlerinde de önlemler alınmaya başlandı. Her ihtimale karşı tedbir alan yapım şirketleri ve platolar çalışanların sağlığını korumak için dikkatli ve sorumlu davranmaya başladı. Her gün ekranlarımızda heyecanla takip ettiğimiz yapımların oyuncuları ve çalışanları coronavirüsten korunabilmek için adımlar attı. TRT 1’de ekranlara gelen Payitaht Abdülhamid’in çekimlerinin yapıldığı plato ve set dışında kullanılan ortak alanlar dezenfekte edilmeye ve ilaçlanmaya başlandı. Ayrıca Fox Tv’nin sevilen dizisi Yasak Elma, Öğretmen dizilerinin yapım şirketi Medyapım’da setlerde gerekli önlemleri almaya başladı. Tv 8’de ekrana gelen Doğduğun Ev Kaderindir’in çekimlerinin yapıldığı setlerde de ilaçlama yapıldı. Öbür taraftan Zalim İstanbul’un birçok sahnesinin çekildiği köşkte de dezenfekte çalışmaları yapıldı. Ayrıca oyuncuların set aralarında kullandıkları karavanlarda dezenfekte edildi.

Reyyan’dan Coronavirüs Açıklaması!

Atv’nin heyecanla ve beğeniyle seyredilen dizi Hercai’de Reyyan karakterine hayat veren Ebru Şahin coronavirüsle ilgili bir soruya cevap verirken “coronavirüs biraz sanırım etkiledi. Oyuncular ve ekip olarak biraz daha tedbirli davranmaya çalışıyoruz. Psikolojik olarak bizi etkiliyor. Çünkü çok fazla ziyaretçi de alıyoruz. Daha dikkatli davranmaya çalışıyoruz ama fazla bir etkisi olmadı açıkçası” ifadelerini kullanırken sette maske takıp takmadığı yönündeki bir soruya “uçakta takıyorum” cevabını verdi. Hemen her kesimde etkili olan ve gittikçe yayılan virüse karşı tedbirlerin daha da artırılacağı görülüyor. Umarız bu tedbirler virüsün durdurulmasında etkili olur.

14-03-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar