Dizi yayınları ne zaman başlıyor?

Dizi yayınları ne zaman başlıyor?
Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrası yayınlarına ara veren dizler yeniden ne zaman seyirciyle buluşmaya başlayacak?

Televizyon kanalları ve yapım şirketleri Kahramanmaraş merkezli 10 büyük ilde yaşanan iki büyük depremin ardından yayın akışlarını deprem özel yayınlarına bırakarak ağırlaştırmışlardı. Yaklaşık 12 gündür tüm televizyon kanalları normal yayınlarının dışında sadece deprem özel yayınları ve haber ağırlıklı yayınlarla seyirci karşısına çıkmış ve alınan ulusal yas kararıyla da yayınlarını ağırlaştırma kararı almışlardı. Kanallarda dizi, program, yarışma ve benzeri hiçbir yayın yayınlanmazken aynı zamanda reklamlarda yayınlanmamıştı. Aynı dönem içinde dizileri hazırlayan yapım şirketleri de dizilerin çekimlerini durdurarak ellerindeki kritik malzemeleri deprem bölgesine gönderme kararı almışlardı. Uzun süredir deprem özel yayınları yapan kanallar yeniden normal yayınına dönmek için hazırlıklara başladı. Kanalların normal yayın aklına dönmek için belirledikleri tarihler ise değişkenlik gösteriyor.

Televizyonlarda Normal Yayın Akışına Dönüş

Kahramanmaraş ve çevre 10 ilde yaşanan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük depremin ardından yayın akışlarını depreme endeksleyen ve depremle ilgili yayınlar yapmaya başlayan kanallar yeniden normal yayın akışına dönmeye başlıyor. Bugünden itibaren eski yayınların tekrarları ve kuşak programları ile yeniden seyirci karşısına çıkmaya başlayan kanallar her ne kadar program yayınlasalar da bu yayınlarda deprem yayını ağırlıklı oluyor. Henüz seyirciyi ekran başına kilitleyen dizilerin yayını için bir tarih verilmezken en erken dizi yayınının ise önümüzdeki pazartesi gününden itibaren başlaması bekleniyor. Öbür taraftan çekimlerine ara veren yapım şirketleri de birer birer yeniden sete çıkarak çekimlere başlama kararı aldı.

Diziler Çekime Çıkıyor

Yaşanan deprem dolayısıyla çekimlerini askıya alan ve ellerindeki jeneratör, ışık malzemesi ve karavan gibi malzemeleri deprem bölgesine gönderen yapım şirketleri yeniden set başı yapmaya başladı. Bazı yapım şirketleri yeniden sete çıkarak çekimlere başlarken dizilerin yeni bölümlerinin ne zaman ekrana geleceği ise bilinmiyor. Ancak diziler geçtiğimiz 12 gün boyunca yayınlanmadığı için yapımcıların elinde bir bölüm stok oluşmuş durumda. Öbür taraftan reklam ücretlerinin bu ay düşük olması sebebiyle bazı dizilerin daha geç ekrana gelmesi bekleniyor. İlk kez seyirciyle buluşacak dizilerin ise ne zaman ekrana geleceği ve seyirciyle buluşacağı merak konusu oldu.

16-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler