Engin Nurşani türkülerle uğurlandı

Engin Nurşani türkülerle uğurlandı
Türkiye'nin genç ozanı olarak nitelendirilen Engin Nurşani 36 yaşında vefat etti. Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Engin Nurşani son yolculuğuna türkülerle uğurlandı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Engin Nurşani bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düştü. Sesi ve yeteneği ile gönüllere girmeyi başaran Nurşani'nin vefatı, ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerini yasa boğdu. Sevilen yorumu ve muhteşem sesiyle Türkiye'nin genç ozanı nitelemesi yapılan Engin Nurşani son yolculuğuna da türkülerle uğurlandı. Nurşani'nin cenaze töreninde eşi tabutuna sarılarak ağladı.

Engin Nurşani son yolculuğuna uğurlandı

Sesi ve yorumuyla türküleri gençlere de sevdiren Engin Nurşani yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle 36 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sevilen sanatçı bir süredir tedavi görüyordu. Engin Nurşani 25 Aralık 2020'de vefat etti. Cenaze töreni Sarıgazi Cemevi'nde gerçekleşen Nurşani'nin tabutu başında ozanlar türküler söyledi. Sanatçının cenaze törenine ünlü türkücüler Latif Erdoğan ve Erdal Erzinca da katıldı. Erdal Erzincan'ın Engin Nurşani'nin tabutunun başında söylediği türkü ise herkese duygusal anlar yaşattı.

Engin Nurşani'nin ailesi gözyaşlarına boğuldu

Sarıgazi Cemevi'nde yapılan törenin ardından Nurşani'nin tabutu defnedilmek üzere Yenidoğan Mezarlığı'na götürüldü. Cenazede oldukça üzgün olan Nurşani ailesi taziyeleri kabul etti. Nurşani'nin eşi Dilek Nurşani ve annesi Angelika Nurşani gözyaşlarına hakim olamazken babası Aşık Ali Nurşani de oldukça üzgün görünüyordu. Çok sayıda sanatçı ve vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Nurşani için dualar edildi.

Sanatçı dostları Engin Nurşani'yi türkülerle uğurladı

Engin Nurşani'nin cenaze törenine katılan Latif Doğan sanatçı dostu için, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Sanat camiasının başı sağ olsun. Bu mesleğe ilk başladığımızda İstanbul'da beraber yola çıktık. Aynı zamanda Unkapanı'nda beraber durduk. O günden bu güne kadar olan dostluğumuz var. Çok erken kaybettik. Allah ailesine sevenlerine sabırlar versin" ifadelerini kullandı. Halk müziğinin sevilen isimlerinden Erdal Erzincan da gazetecilere yaptığı açıklamada Engin Nurşani'nin sesinin hep yankılanacağını belirtti. Erzincan, "Bu kültürün güzel taşıyıcılarından birisiydi. Güzel sesi hep yankılanacak" ifadelerini kullandı. Erdal Erzincan ve sanatçılar Engin Nurşani'nin tabutu başında "Deli Gönül" türküsünü seslendirdi.

26-12-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar