Erkin Koray hayatını kaybetti

Erkin Koray hayatını kaybetti
Türk müzik sektörünün ünlü simlerinden olan ve Rock Müziğin önde gelen temsilcilerinden Erkin Koray 82 yaşında hayata veda etti.

Türk Rock Müziğinin usta isimlerinden değerli sanatçı Erkin Koray 82 yaşında Kanada da hayata veda etti. Usta ismin ölümü tüm ülkede büyük üzüntü yarattı. Geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden müzik dünyasının usta isimlerinden Özkan Uğur’un ardından bir kez daha müzik dünyası büyük bir acıyla karşılaştı. Türk Rock müziğinin usta sesi Özkan Uğur’un hayatını kaybetmesinin ardından bu kez de Kanada’da hayatını sürdüren usta rock sanatçısı Erkin Koray hayata veda etti. Geçtiğimiz gün acil olarak Kanada’da hastaneye kaldırılan ve akciğer rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma alınan ünlü sanatçı ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı ve 82 yaşında hayata veda etti. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi tüm ülkede özellikle müzikseverler tarafından büyük üzüntüyle karşılanırken pek çok ünlü isim Erkin Koray’ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla üzüntülerini dile getiren mesajlar yayınladı ve paylaşımlar yaptı.

Kim ne dedi?

Türk Rock Müziğinin usta isimlerinden olan ve müzik piyasasına kazandırdığı şarkılarla hala gönüllerde ve dillerde olan ünlü sanatçı Erkin Koray’ın hayata veda etmesi ünlüler dünyasında büyük ses getirdi. Özkan Uğur’un ardından hayata veda eden Erkin Koray için birçok ünlü paylaşımda bulundu. Bunlar arasında ünlü isim Nazan Öncel “Fesuphanallah demeyen var mıdır içimizde, ya da gönül salıncağına binmeyen, kör olası çöpçüler aşkımı süpürmüşler diyen de biz değil miydik? Öyle bir geçer zaman ki diye az ağlamadık hani… Hey gidinin Erkin’i hey. Getirin bana o günleri yakalım bu günleri. Türk Rock Müziğinin başı sağ olsun” ifadelerini kullanırken ünlü isim Mahzun Kırmızıgül ise “Çok değerli ustamız Erkin Koray’ı kaybetmişiz. Çok üzgünüm. Önce Barış Manço, sonra Cem Karaca ve şimdi Erkin baba bizlere veda etti. Büyük ustanın yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Her zaman kalbimizdesin. Ah baba ah şarkılarının çocukluğumda çok anısı var” ifadelerini kullandı.

Erkin Koray Şarkıları Neler?

Türk Rock Müziğinin efsane isimlerinden olan ve bugüne kadar müzik sektörüne büyük katkılarda bulunan ünlü şarkıcı ve sanatçı Erkin Koray’ın hayatını kaybetmesi üzerine ünlü ismin bugüne kadar dillerden düşmeyen şarkıları bir kez daha hatırlandı. Erkin Koray denince akla gelen ilk şarkılar arasında bulunan efsane parçalar arasında, Kızları da Aklın Askere, Anma Arkadaş, İlahi Morluk, Yağmur, Silinmeyen hatıralar, Mesafeler, Şaşkın, Komşu Kızı, Fesuphanallah, Arap Saçı, İlla ki, Yalnızlar Rıhtımı, Ankara sokakları, Gaddar, Deli Kadın, Çöpçüler, Gönül Salıncağı, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Akrebin Gözleri bulunmaktadır. Bu şarkılardan özellikle Çöpçüler, Arap saçı ve Fesuphanallar büyük ses getirmiş ve hala da her yerde dinlenilen parçalar arasında bulunmaktadır.

08-08-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar