Eşini Kaybeden Usta Oyuncu Ahmet Mekin’den Duygulandıran Paylaşım

Eşini Kaybeden Usta Oyuncu Ahmet Mekin’den Duygulandıran Paylaşım
Selvi Boylum Al Yazmalım’ın Cemşit’i usta oyuncu Ahmet Mekin 2020 yılında kaybettiği eşinin acısını ilk kez paylaştı ve eşini unutamadığını ifade etti.

Türk Sinemasının yaşayan en büyük oyuncularından olan ve rol aldığı onlarca filmle adeta devleşen usta oyuncu Ahmet Mekin son iki yıldır büyük bir acının pençesinde ve bu acı onu her gün biraz daha fazla yakıyor. Ahmet Mekin bundan iki yıl önce eşi Kumral Türkan Kurteli’yi kaybetmişti. Eşinin hayata gözlerini yummasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen ünlü isim hala bu büyük acıyı yaşıyor. Türk Sinemasında birbirinden ünlü ve başarılı pek çok filmde rol alan ve özellikle Türk Sinemasının kült filmlerinden olan Selvi Boylum Al Yazmalım’da canlandırdığı karakterle adını tüm sinema severlerin kalbine yazdıran Ahmet Mekin bugün 9o yaşında ve bundan iki yıl önce kaybettiği eşinin acısını ilk kez anlattı ve bu acıyı ilk kez paylaştı.  

Hayat Anlamını Yitirdi

Türk sinemasında pek çok üst düzey filmde rol alan ve başarıdan başarıya koşan Altın Portakal ödüllü usta oyuncu Ahmet Mekin 2020 yılında 63 yıllık eşi Kumral Türkan Kurteli’yi kaybetmişti. Bu acıyı ilk kez paylaşan usta oyuncu oldukça duygusal ifadeler kullandı. Ahmet Mekin eşine duyduğu özlemi anlatırken “kendimi hala toparlayamadım. Hayat ve herkes anlamını yitirdi. Belki bu acı hafifler sandım ama hiç öyle olmadı. Nefes almak bile zül gelmeye başladı. Zamanın acıları hafiflettiği bir yalanmış. Öyle romantik cümleler kuramam, biz eşimle bir bütündük. O gitti ve ben dağıldım. Tek dileğim ondan önce ölmekti ama o da olmadı” ifadelerini kullandı.

Sürekli Mezarına Gidiyorum

2020 yılında kaybettiği eşini unutamadığını belirten Ahmet Mekin sürekli eşinin mezarına gittiğini belirtti. Mekin “yaşıyorum ama gelin bana sorun. Sürekli mezarına gidiyorum, yine hayatı onunla paylaşmaya devam ediyorum. Mezarlığı evimin yanında, evimize bakıyor. Camdan onu görüyorum. Ona sabahları günaydın, akşamları, iyi geceler diyorum. Kimse erkekler ağlamaz demesin, ağlıyorum. Cemşit’ten farkım yok” ifadelerini kullandı.

Ahmet Mekin Kimdir?

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde canlandırdığı Cemşit karakteriyle hafızlarda yer edinen usta oyuncu Ahmet Mekin 1932 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Çocukluktan beri tiyatronun içinde olan ünlü isim 1957 yılında rol aldığı Mahşere Kadar filmiyle sinemaya geçmiştir. Pek çok filmde rol alan Ahmet Mekin’in özellikle rol aldığı filmler arasında, Selvi Boylum Al Yazmalım, Savcının Karısı, Hoş geldin Hayat, Bir Adam yaratmak, Mektup, Kavanozdaki Adam, Kuruluş/Osmancık, Küçük Ağa, Ateş Dağlı bulunmaktadır.

21-03-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar