Yeşilçam’ın usta ismi Ahmet Mekin’in acı günü!

Yeşilçam’ın usta ismi Ahmet Mekin’in acı günü!
Yeşilçam'ın emektar isimlerinden biri olan Ahmet Mekin bu sabah acı bir haberle uyandı. Usta oyuncu Ahmet Mekin’in acı günü!

Yeşilçam geleneğinden gelen ve televizyon dünyzsında da çok sevilen emektar oyuncu Ahmet Mekin (Kurteli) bu sabah acı bir haberle sarsıldı. Ahmet Mekin'in hastanede tedavi gören 63 yıllık eşi Kumral Şükran Kurteli bu sabah saat 08:00 sularında vefat etti. Haberi alan Ahmet Mekin hemen hastaneye koştu. Kumral Şükran Kurteli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi onkoloji servisinde 2,5 aydır tadavi görmekteydi. Ahmet Mekin 63 yıllık hayat arkadaşı Kumral Şükran Kurteli'yi hastalığı sırasında ve tedavisinde hiç yalnız bırakmamıştı. Mekin bu sabah aldığı acı haberle sarsıldı. Şükran Kurteli 88 yaşında yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Kumral Şükran Kurteli'nin cenazesinin Balıkesir'in Erdek ilçesine getirileceği ve burada defnedileceği öğrenildi.

Evliliğimizi o ayakta tuttu

Ahmet Mekin kendisi gibi oyuncu olan eşi Kumsal Şükran Kurteli ile arasındaki bağı geçen günlerde DHA'ya verdiği röportajda anlatmıştı. 63 yıllık berebaerlikte eşinin büyük bir payı olduğunu belirten Mekin, "Evliliğimizi o ayakta tuttu" demişti. Şükran Kurteli'nin yakalandığı hastalığın beklenmedik bir hastalık olduğunu söyleyen Mekin, "Torunlarımız evlenmeye başladı, çevremiz genişledi fakat bu hastalık bizi çok üzdü" şeklinde konuşmuştu. Kumral Şükran Kurteli kendisi gibi oyuncu olan Ahmet Mekin'le tanıştıktan ve evlilik kararı aldıktan sonra sinemaya veda etmişti. Mekin eşinin bu kararını, "Evlilikte, beraber oyunculuk olmuyor" ifadeleriyle belirttiğini ve o günden sonra kendisini ailesine adadığını belirtmişti.

Ahmet Mekin (Kurteli) kimdir?

Yeşilçam geleneğinden günümüze uzanan uzun meslek hayatında birçok başrolü başarıyla canlandıran Ahmet Mekin 1932 Kars doğumludur. Manifaturacılıkla başladığı iş hayatı ona farklı ufuklar açmış ve daha sonra sinema dünyasının vazgeçilmez jönleri arasına girmeyi başarmıştır. Bakırköy Halkevi'nde tiyatro sahnesinde başlayan oyunculuk kariyeri 1957 yapımı Mahşere Kadar filmiyle devam etti. Türk sinemasının usta ismi Ahmet Mekin'i büyük küçük her yaştan kişi Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki muhteşem oyunculuğuyla hafızasına kazımıştır. Usta oyuncu Mekin televizyon dünyasında da birçok dizide yer aldı. ekin en son 2019 yılında çekilen Kimse Bilmez dizisinde yer almıştı.

03-02-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar