Fatih Portakal’a Hapis Şoku!

Fatih Portakal’a Hapis Şoku!
Fox Tv’nin ana haber sunucusu Gazeteci Fatih Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Peki bu iddianamenin sebebi ne ve bundan sonra neler olacak?

Fox Tv’nin Ana Haber Bülteni sunucusu Gazeteci Fatih Portakal bugün gelen bir haberle şok oldu. Başarılı Spikerin daha önce sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım sonunda hakkında bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianame açıklandı ve Fox Tv’nin reytingi yüksek haberlerinin etkili ismi Fatih Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bu son dakika gelişmesiyle gündem bir anda değişirken mahkemenin ne yönde karar vereceği ise bilinmiyor. Başsavcılığın düzenlediği iddianamenin mahkemece kabul edilip edilmeyeceği ve eğer edilecekse bile davanın ne zaman görülmeye başlanacağı bilinmiyor. İşte haberin detayları!

Fatih Portakal’a Şok!

Fox Tv’nin ana haber bülteni sunucusu başarılı gazeteci Fatih Portakal hakkında bugün üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Keskin dilli gazetecinin daha önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs sebebiyle başlattığı “biz bize yeteriz Türkiyem” adlı kampanyayla ilgili olarak “Tekalifi Milliye” benzetmesi yapması sonrasında Fatih Portakal’da bu konuda yorumlarda bulunmuş ve sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Portakal paylaşımında “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Baş Savcılığı da suç duyurusu üzerine bir iddianame düzenleyerek Portakal hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasını istedi.

İşte O İddianame!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede şu ifadelere yer verildi. “Bankacılık kanunu 74. Madde gerekçesi ve ülkemizin Covid – 19 ile yaptığı mücadele ortamı dikkate alındığında, şüphelinin yaptığı paylaşımın bankalarda mevduatı ve tasarrufu bulunan mudilerin paralarını devlet tarafından koronavirüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu kanaatine varılmıştır” denildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Fatih Portakal 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Öbür taraftan savcılık tarafından ifadesi alınan Fatih Portakal paylaşımıyla ilgili olarak “Paylaşımım tamamen ironi niteliğindedir” şeklinde ifade verdiği söylenmişti.

30-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar