Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti

Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti
Türk Tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan ve yıllarca meddahlık geleneğinin simgesi dümbüllü kavuğunu taşıyan usta sanatçı Ferhan Şensoy hayatını kaybetti.

Türk Tiyatrosu dev bir ismini kaybetti. Bugün güne uyananlar Türk tiyatro ve gösteri sanatlarının en büyük isimlerinden biri olan duayen sanatçı Ferhan Şensoy’un hayatını kaybettiğini öğrendiler. Büyük şok yaşayan gösteri dünyası usta ismin hayatını kaybetmesini bir türlü kabul edemezken ne yazık ki acı gerçek çabuk kabul edildi ve usta sanatçı Ferhan Şensoy aramızdan ayrıldı. Usta sanatçı her oynadığı oyunda, her rol aldığı dizi ya da sinema filminde o kadar büyüdü ki adeta bir çınar gibi sardı her yanı. Adı geçtiği her yerde herkes durup saygı gösterdi. Ancak ne yazık ki o da hayatın sonuna geldi ve 70 yaşında sevenlerine ve yıllarını verdiği gösteri dünyasına veda etti. 2 Temmuz’da iç kanama teşhisiyle hastaneye yatan ve tedavisine günlerdir devam edilen usta isim ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 70 yaşında son nefesini verdi.

Hastaneden Açıklama Geldi

Türkiye’nin en büyük ve en önemli tiyatro sanatçılarından usta oyuncu Ferhan Şensoy bugün 70 yaşında son nefesini vererek hayata veda etti. 2 Temmuz’da iç kanama teşhisiyle hastaneye kaldırılan ve tedavisine başlanılan usta oyuncu için kalp damar hastalıkları ve solunum yetmezliği tedavisi uygulanmaya başlandı. Ancak tüm çabalara karşın usta isim gece yarısı 02.30 sıralarında hayata veda etti. Ferhan Şensoy’un kaybıyla ilgili olarak tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metebolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesinde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullandı.

Derya Baykal Ustamı Kaybettik

Usta oyuncunun hayatını kaybetmesi dolayısıyla kendisi tarafından kurulan Ortaoyuncular’da sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak Ferhan Şensoy’u kaybetmenin üzüntüsünü paylaştılar. Öbür taraftan usta isimle evli olan ve 2004 yılında ayrılan usta oyuncu Derya Baykal’da üzüntüsünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Derya Baykal paylaşımında “ustamı, kızlarımın babasını kaybettik. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı. Babasını kaybeden Müjgan Ferhan Şensoy’da paylaşımında “babam uçtu göklere” paylaşımını yaparken bir diğer kızı Derya Şensoy ise “çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacığım” ifadelerini kullandı. Usta ismin cenazesinin 2 Eylül Perşembe günü Teşvikiye Cami’nden kaldırılacağı öğrenildi.

 

31-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar