Fox Tv 25 Litre Belgeselini Yayınlayacak!

Fox Tv 25 Litre Belgeselini Yayınlayacak!
Türkiye genelinde su israfına yönelik farkındalığı artırmak ve gelecekteki su sıkıntısına dikkat çekmek için hazırlanan 25 litre belgeseli seyirciyle buluşuyor. İşte detaylar!

Her gün sınırları daha da büyüyen ve bizim ne yazık ki çok az bir kısmını bildiğimiz evrende yaşanılabilir tek gezegen dünyamız. Ancak bu yaşanılabilir tek gezegeni insanoğlu ve kızı olarak yaşanılmaz hale getirmek için elimizden geleni binlerce yıldır yapıyoruz. Ürettiğimiz çöplerle, atmosfere saldığımız gazlarla, yerli yersiz bilinçsizce tükettiğimiz doğal zenginliklerle sanki dünyaya savaş açmış durumdayız. Ve ne yazık ki günümüzde artık dünyamız bu hor kullanılmaya daha fazla dayanamıyor ve her geçen gün daha az yaşanılır yer olmaya doğru hızla ilerliyor. Belki bugün, yarın değil ama bir 100 yıl sonra bizden sonra gelecek nesiller ne yazık ki bugün bizim bulduğumuz imkanlara sahip olamayacak. Su bitecek, hava daha çok zehirli olacak, sıcaklık yükselecek, buzullar eriyecek… Dünya hızla yok olmaya doğru gidecek. İşte bu duruma dikkat çekmek için hazırlanan 25 Litre belgeseli bu sebeple çok önemli. Farkındalığı artırmak ve geç olmadan tedbir almak için çok önemli.

25 Litre Belgeseli Cuma Akşamı Fox Tv Ekranlarında!

25 Litre belgeseli geleceğin İstanbul’unda olası bir susuzluğu ele alırken günümüzde bu karanlık tabloyu değiştirmenin yollarını Gökhan Özoğuz rehberliğinde arıyor. Her gün sadece 25 litre su ile yaşamak zorunda olduğunuzu düşünün. Su krizi dünyanın en büyük metropollerini tehdit ediyor. Sanatçı Gökhan Özoğuz’un anlatımını üstlendiği 25 Litre belgeseli Cuma akşamı Fox Tv ekranlarında yayınlanacak.

2040 yılına gönderme yapan bir kurgusal senaryo ile su konusunda tasarruf bilincinin yerleşmemesi halinde yaşanması muhtemel zorluklar hakkında seyirciye bilgi veren belgesel Gökhan Özoğuz’un uzmanlarla ve Özge Özpirinçci ile yaptığı görüşmelerle de farklı bakış açılarını ekrana taşıyor.

25 Litre Belgeseli Konusu!

Su yeryüzünde yaşayan her bir canlı için hayatın kaynağı. Ancak bugün dünyada 700 milyon insan su kıtlığı çekiyor. Bilimsel çalışmalar önümüzdeki 20 yıl içinde bu durumun aralarında İstanbul gibi büyük şehirler başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine yayılarak milyarlarca insanı etkileyecek bir boyuta ulaşabileceğini gösteriyor. Nationel Gegeographic ve Finish işbirliğiyle hazırlanan belgesel 25 litre ile Türkiye’deki su tüketim alışkanlıklarına yakından bakıyor ve gelecek için uyarılarda bulunuyor.  

26-09-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar