Hakkı Bulut'tan çalıntı şarkı iddiasıyla Reynmen'e dava!

Hakkı Bulut'tan çalıntı şarkı iddiasıyla Reynmen'e dava!
Ülkemizin "Baba" lakaplı arabesk şarkıcılarından Hakkı Bulut, şarkısını çaldığı iddiasıyla ünlü repçi Reynmen'e dava açıyor. 'Kızlar' isimli şarkısının müziğini Reynmen çaldı mı?

İkimiz Bir Fidanız ve Son Mektup isimli ölümsüz şarkılara imza atan Hakkı Bulut, şarkısını çaldığını iddia ettiği Reynmen'e dava açtı. Hayranalrı ünlü arabeskçinin hangi şarkısının çalındığını ve davanın seyrini merak ediyor. Kızlar isimli şarkı gerçekte hangi şarkıcıya ait? Şimdi detaylar

Hakkı Bulut'tan çalıntı şarkı iddiasıyla Reynmen'e dava!

Ülkemizin "Baba" lakaplı arabesk şarkıcılarından Hakkı Bulut, şarkısını çaldığı iddiasıyla ünlü repçi Reynmen'e dava açıyor. Yıllar önce yazıp söylediği 'Kızlar' isimli şarkısının müziğini izinsiz kullandığı gerekçesiyle ünlü repçi Reynmen'e dava açan Hakkı Bulut, şarkının benzerliğinin onaylandığı belgeyi paylaştı.

'Kızlar Kızlar' isimli şarkı kriz çıkardı! 

Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur ve Orhan Gencebay gibi Baba lakaplı arabeskçilerimizden Hakkı Bulut, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Reynmen'in 'Biziz' albümünde söylediği 'Kızlar' isimli şarkısının müziğini izinsiz kullandığını iddia etmişti. Aradan geçen bir ay sürede Reynmen'den bir özür bekleyen ünlü sanatçı, Reynmen'in sessizliği karşısında ona dava açtı.

Şarkının müziğinin aynı olduğu onaylandı

Bir ay süre zarfında Reynmen'den beklediği özrü alamayan Hakkı Bulut, davaya konu olan belgeleri MESAM'a yolladı. Titizlikle yapılan çalışma sonrasında MESAM Bilim Teknik Kurulu iki şarkının müziğinin aynı olduğunu ispatladı. Yapılan hırsızlığı doğrulayan raporda şu ifadeler yer aldı: "Eserler incelendi. 'Biziz' isimli eserin 1.13 ve 1.41 saniyeleri arasında ve 2.52 ile 3.26 saniyeleri arasında yer alan müziğin Hakkı Bulut'a ait "Kızlar Kızlar" isimli eserinde yer alan müzik ile aynı olduğu tespit edilmiştir. Aynı olan bölümler için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna müracaat etmeleri gerektiğine karar verilmiştir" 

"Kusura Bakmanın Vakti Geldi"

Davasında haklı olduğu bilir kişi tarafından onaylanan Hakkı Bulut, bu süreçte yaşadıklarını Yasemin İlan'a şu cümlelerle anlattı.: "Reynmen ve ekibi telefonlara çıkmadı. Her seferinde "Kusura bakmayın biz size döneceğiz" cevabını vererek beni oyaladılar. MESAM raporunu kendisine ilettik. Yapması gereken tek şeyin klibin altına benim adımı yazması ve MESAM'a bu durumu bildirmesiydi. En az 10 kez ben mesaj attım, her seferinde kusura bakmayın geri dönüş yapacağız denildi ama dönülmedi. Artık kusura bakma zamanı geldi. Kızım Sevgi de onlara telefonla ulaşamayınca mail attı, ona da "Sevgi Hanım kusura bakmayın en kısa zamanda dönüyoruz" dediler ama yine dönmediler. Bu saatten itibaren MESAM'la tekrar görüşüldü. Bütün dava hak edilişleri MESAM'la hallettik. Bu işin takipçisi artık MESAM'dır. Ben bu sabah onlarla görüştüm vekalet verdim artık işlemler bugün itibariyle yürütülmeye başlıyor, dava açılıyor."
Hiçbir sanatçının mağdur olmasını istemediği için kılı kırk yaracasına titiz ve nazik davrandığını söyleyen Hakkı Bulut, sözlerini şöyle bağladı: "Reynmen'e de nazik davrandım. Yanlış yapmışsın yanlışını düzelt dedim 10 kez aradık ama dönüş yok. Kusura bakma diye diye kusuru bakacak hale getirdiler. Şimdi o kırık kalbi de geri alıyorum ona kırık kalp bile yok. Öfkem ve kinim yok ama yaptığı doğru değil. Reynmen'e kırgınlığım geçmez. Daha saygılı olmasını beklerdim. Her şeye rağmen başarılar diliyorum" 

31-08-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar