HBO Max Türkiye Faaliyetlerini Durdurdu

HBO Max Türkiye Faaliyetlerini Durdurdu
RTÜK’ten yayın lisansı alan ve bu sene içerisinde Türkiye pazarında yayına başlaması beklenen internet yayın platformu HBO Max yayın Türkiye faaliyetini askıya aldı.

Tüm dünyada teknolojinin ve özellikle internetin hızla gelişmesi pek çok sektörü zor durumda bırakırken pek çok yeni sektörü de insanlığın hizmetine sunmaya başladı. Dizi ve film sektöründe sinema ve televizyonlara en büyük alternatif olarak ortaya çıkan ve hem sinema filmlerini ve hem de dizileri yayınlayarak ve üstelik bunu zamana ve mekana bağlı kalmadan yaparak bir adım öne çıkan internet yayın platformlarının sayısı her geçen gün artmaya başladı. Tüm dünyaya yayın yapan platformlar kadar yerli içerik sağlayıcıların da arttığı bu sektörde Türkiye pazarı da oldukça cazip ve firmaların kıran kırana bir yarış içinde bulunduğu bir alan. Son olarak dünyanın en büyük platformlarından biri olan Disney plus’ın yayına başlamasıyla rekabetin iyice kızıştığı Türkiye pazarında daha önce yayın hayatına başlayacağını duyuran ve bu sene içerisinde faaliyete başlaması beklenen HBO Max son anda bu faaliyetini askıya aldığını duyurdu.

HBO Max Türkiye Askıya Alındı

Bu yıl içinde Türkiye pazarında yayına başlaması beklenen ve bunun için RTÜK’e lisans başvurusunda bulunan HBO Max son anda Türkiye pazarındaki faaliyetini askıya alma kararı aldı. platform Türkiye ile birlikte bazı ülkelerdeki yapmayı planladığı faaliyetlerini de durdurdu. Bunun nedeni henüz bilinmezken ve açıklanmazken platformun ne zaman faaliyete geçeceği ya da geçip geçmeyeceği bilinmiyor. Bilindiği gibi HBO Max Türkiye faaliyete geçeceği için yerli içerik alımlarına başlamış ve OJO Pictures tarafından hazırlanacak olan Kör Noktası adlı diziyle anlaşmaya varmıştı. Dizide Nejat İşler, Aslıhan Gürbüz yer alacaktı. Ancak bu gelişmeden önce dizinin çalışmaları da skıya alınmıştı.

Türkiye’de Yayın Yapan Platformlar

Tüm dünyada hızla yayınlan internet yayın platformları sinemanın ve televizyonun geleceğini sorgulatmaya başladı. Abonelik sistemiyle çalışan ve yerli içeriklerin yanında yabancı ve önde gelen yapımları da bünyesinde bulunduran platformlar her an her yerden istenilen içeriğe ulaşabilme imkanı veriyor. Özellikle gençlerin yoğun olarak abone olduğu internet yayın platformlarının pek çoğu Türkiye’de de yayın yapıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren internet yayın platformları arasında

·         Netflix

·         Prime Video

·         BluTv

·         Gain

·         Mubi

·         beIn Connect

·         Exxen

·         Disney Plus bulunuyor.

02-07-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar