Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti

Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti
Türk Gazeteciliğinin ve spor medyasının önde gelen isimlerinden olan ünlü gazeteci Hıncal Uluç tedavi gördüğü hastanede 83 yalında hayata veda etti.

Türk Gazeteciliğinin önemli isimlerinden olan ve köşe yazarlığının yanı sıra, spor adamlığı, televizyon ve radyolarda spor yorumculuğu da yapan ünlü isim Hıncal Uluç hayatını kaybetti. Geçtiğimiz aylarda sağlık sorunları yaşayan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan ünlü spor yorumcusu Hıncal Uluç’un Pazar gecesi geç saatlerde hayata veda ettiği öğrenildi. 8 Temmuz’da acil olarak yoğun bakıma kaldırılan ve burada tedavi edildikten sonra taburcu olan ancak geçtiğimiz yeniden yoğun bakıma kaldırılan ünlü isim Hıncal Uluç gece yarısı 83 yaşında son nefesini vererek hayata veda etti. Galatasaray taraftarı olan ve sert sözleri ile de hemen herkesin çok yakından tanıdığı Hıncal Uluç’un hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir devir kapandı. Ünlü ismin hayata veda etmesi sebebiyle pek çok ünlü isim taziyelerini dile getirdi.

83 Yaşında Hayata Veda Etti

Türkiye’nin önemli spor yazarı ve yorumcularından olan gazeteci Hıncal Uluç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 83 yaşında hayata veda eden ünlü gazetecinin ardından pek çok ünlü isim taziyelerini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ünlü gazetecinin ardından taziye mesajı yayınladı. Recep Tayyip Erdoğan mesajında “vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu sayın Hıncal Uluç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Ünlü yazar Hıncal Uluç son bir aydır hastanede yoğun bakım servisinde tedavi altındaydı. Uluç tüm çabalara rağmen tedaviye yanıt vermeyerek 83 yalında hayata veda etti.

Hıncal Uluç Kimdir?

Türk Gazeteciliğinin önemli isimlerinden olan yazar ve yorumcu Hıncal Uluç 1 Kasım 1939 yılında Kilis’te dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okumuş ancak bu okulu tamamlamayarak Ankara Üniversitesi siyasal Bilgiler Fakültesine devam etmiştir. 1957 yılında Ankara’da Yenigün Gazetesi’nin spor servisinde gazeteciliğe başlayan Uluç daha sonra başka gazetelerde de spor servislerinde görev yapmıştır. 1990 yılında Sabah Gazetesi’nde köşe yazıları yazmaya başlayan Hıncal Uluç ayrıca pek çok kanalda spor yorumculuğu da yapmıştır. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Hıncal Uluç sert yazılarıyla ve eleştirel kişiliği ile hemen herkes tarafından çok yakından tanınmaktadır.

21-11-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar