Yazar Yavuz Bahadıroğlu Hayatını Kaybetti!

Yazar Yavuz Bahadıroğlu Hayatını Kaybetti!
Ünlü yazar ve gazeteci Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanan Niyazi Birinci 76 yaşında hayata veda etti. Ünlü isim Eyüp Sultan Mezarlığı’na defnedildi.

Türk Edebiyat ve tarih dünyasının önde gelen isimlerinden ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu hayata veda etti. Yazdığı onlarca eserle adı tarihe geçen ve pek çok insan tarafından örnek alınan ünlü ismin gerçek adı Niyazi Birinci’ydi ancak eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanıyordu. 76 yaşında hayata veda eden ünlü yazarın vefat haberini oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Mücahit Birinci paylaşımında “Yolumu aydınlatan mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu) Allah’ın rahmetine yürüdü” ifadelerini kullandı. Ünlü yazarın cenazesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu) Hayata Veda Etti!

1945 yılında Rize’de dünyaya gelen ve eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanan ünlü yazar Niyazi Birinci hayata veda etti. Onlarca esere imza atan ve eserlerinde daha çok İslami ve milliyetçi bir dil kullanan ünlü yazar özellikle tarih ve edebiyat alanında eserler verdi. 1971 yılında gazeteciliğe başlayan ünlü yazarın 30’un üzerinde romanı bulunuyor. Özellikle Osmanlı Devleti’nin çeşitli dönemlerine ait eserleri bulunan Yavuz Bahadıroğlu’nun aynı zamanda çocuk kitapları da bulunuyordu.

Cenaze Namazına Cumhurbaşkanı da Katıldı!

76 yaşında hayata veda eden usta gazeteci ve yazar Niyazi Bildirici son yolculuğuna bugün uğurlandı. Eyüp Sultan Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı. Erdoğan yaptığı kısa açıklamada “şu anda musallada Yavuz Bahadıroğlu olarak bildiğimiz Niyazi Birinci isimli değerli kardeşime Allah rahmet eylesin. Rabbim cenneti ile cemali ile müşerref eylesin. Gerçekten bir tarihçi, bir düşünce insanı olarak Yavuz Bahadıroğlu kalemi ile bu işin fedaisiydi. Hiçbir zaman kaleminden sapma olmadı. Kalemi tam sırat-ı müstakim üzerine yaşadı ve yaşattı. Bugün onu Hakk’a uğurluyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepimizin geldiği, geleceği yer burası. Ben tüm dava arkadaşlarına, arkadaşlarımıza, ailesine sabırlar diliyorum. Rabbim iman ile Kur’an ile bu yolculuğu nasip etsin” ifadelerini kullandı. Bizde ünlü yazara Allah’tan rahmet ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

22-01-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar