‘Hür’ Dizisinin Başrolleri Belli Oldu!

‘Hür’ Dizisinin Başrolleri Belli Oldu!
TRT dijital için ES Film tarafından çekilecek ‘Hür’ dizisinin başrol oyuncuları belli oldu. Hür dizisinin başrollerinde Hilmi Cem İntepe ve Deniz Çatalbaş yer alıyor. İşte detaylar

TRT’nin yeni kanallarına bir yenisi daha eklendi bu kez dijital platform olarak. TRT dijital yeni sezonda yayına başlamaya hazırlanıyor. Birçok yeni yapımı hızlı şekilde duyuran ve tanıtımlarını yapan kanal bomba gibi geliyor. TV kanallarının bir süredir daha izlendiği ve özellikle pandemiden sonra dijital platformlara yönelen izleyici ile birlikte, hem dijital platformların sayısı hem de içerik anlamında onlara yapılan yatırımlar daha çok arttı. İnternet ve üyelikleri olduğu müddetçe TV dizileri dahil birçok eski yeni yapımı dijital kanallarda bulabilecek izleyicinin istediği zaman izleyebilmenin avantajından da dolayı tercih edildiği gözüküyor. Ülkemize yeni giriş yapan Disney Plus ve uzun zamandır yayın yapan Netflix’e rakip olamaya aday TRT dijital iddialı yapımları ile bu sezon yayın hayatına başlayacak. ‘Mevlana’, ‘İbn-i Sina’, ‘Akif’, ‘Son Gün’,’Hay Sultan’,’Modern Doğu Masalları’ ve ‘Hür’ adlı orijinal dizileri yayınlanacak. Dijital platformlar arasında BluTV, GAİN, Exxen, Amazon gibi birçok seçenekte bulunmakta. Rekabetin çok kızışacağı ve bir adım öne geçebilmek için üyelerine değişik şeyler sunarak üye sayılarını arttırmayı amaçlayan platform sahipleri ciddi yatırım ve çok iyi içerikler üretmeye çalışıyor. TRT dijital’in yeni dizilerinden ‘Hür’ dizisinin de detayları belli olmaya başladı. Hür dizisinin başrol oyuncuları da netleşti. İşte detaylar…

 

Hür Dizisinin Başrolleri ‘Hilmi Cem İntepe’ ve Deniz Çatalbaş Oldu

Genç ve yetenekli oyuncu Hilmi Cem İntepe’nin yeni dizisi belli oldu. Hilmi Cem İntepe ‘Hür’ dizisinin erkek başrol oyuncusu oldu. Hilmi Cem İntepe’nin partneri ve Hür dizisinin kadın başrol oyuncusu ise Arka Sokaklar dizisinden ayrılan Deniz Çatalbaş oldu. Deniz Çatalbaş dizide ‘Nazlı’ karakterine hayat verecek.

 

1992 Muğla doğumlu Hilmi Cem İntepe, 2013 yılında Survivor yarışmasına katılması ile birçok kişi tarafından tanınmaya başlandı. Ardından kendisine oyunculuk teklifleri geldi. Muhteşem Yüzyıl (Yavuz), Çalıkuşu (Yusuf), Bodrum Masalı (Kelebek), Tek Yürek (Yiğit Saruhan), Ya İstiklal Ya Ölüm (Galip Bey), Maria ile Mustafa, Yeşilçam (Mustafa) dizilerinde, Stajyer Mafya (Birol), Çılgın Dershane 4: Ada (Salto), Hürkuş: Göklerdeki Kahraman (Vecihi Hürkuş) filmlerinde rol aldı.

 

Deniz Çatalbaş ise 1995 yılında İstanbul’da doğdu Türkiye millî basketbol takımı ve Fenerbahçe basketbol takımında forma giydi. 2020 yılında modellik yarışması olan ‘Best Model of Turkey’ güzellik yarışmasına katıldı ve ikinci seçildi. Daha sonra yıldızı parlayan Deniz Çatalbaş dizi ve film oyuncusu olarak sektöre giriş yaptı. 2021 yılında Kanal D’nin fenomen dizisi Arka Sokaklar dizisine dahil olmuş ve dizide Aslı komiser karakterine hayat vermişti. Arka Sokaklar dizisinden ayrıldıktan sonra ‘Ah Be Birader’ filminde rol alıyor.

 

Hür Dizisinin Çekimleri Başladı!

Yapımını ES Film’in üstlendiği, TRT Dijital için çekeceği ‘Hür’ adlı dijital dizinin çekimleri Eskişehir’de başladı.

Hür dizisinin yönetmen koltuğunda Ekin Pandır otururken, senaryosunu İlker Arslan ile Barış Erdoğan kaleme alıyor. 10 bölümden oluşacak Hür dizisi 60’ar dakikalık olarak yayınlanacak.

Hür dizisinin oyuncu kadrosunda, Hilmi Cem İntepe, Deniz Çatalbaş, Zeynep Tuğçe Bayat (yazılımcı) ve Taner Ertürkler rol alıyor.

 

Hür Dizisi Uyarlama Mı? Konusu Ne?

‘Hür’ dizisi yerli Top Gun olarak geçiyor. Tom Cruise’un rol aldığı 1986 yılında beyazperde de izleyici ile buluşan ‘Top Gun’ efsanesinin 36 yıl sonra geri dönmesinden ilham alınarak çekiliyor. Top Gun filminin devamı olarak, 27 Mayıs 2022 tarihinde Top Gun: Maverick filmi olarak vizyona giren bir Amerikan drama filmi.

 

ES Film tarafından TRT Dijital için hazırladığı Hür dizisinin konusu, seçkin savaş pilotlarından oluşan özel bir filonun heyecanlı hikayesini anlatacak. Her bölüm farklı bir operasyonu konu alacak, düşmanın adı olmayacak ama izleyen, kim olduğunu hissedecek.

Dizinin senaristleri İlker Arslan ile Barış Erdoğan diziyi yazmadan önce Hava Kuvvetleri’nden destek aldı ve pilotların yaşamını tatbikatlarını gözlemledi.

 


26-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar