İki Kadını Darp Eden Ünlü Türkücüye Hapis Cezası!

İki Kadını Darp Eden Ünlü Türkücüye Hapis Cezası!
Kadına şiddet dolayısıyla mahkeme bir ceza daha verdi. Ünlü türkücü iki kadını darp etmekten dolayı 9 ay hapisle cezalandırıldı. İşte detaylar!

Gün geçmiyor ki kadına şiddetle ilgili bir haber ve kadına şiddetten dolayı bir cinayet ya da yaralama olmasın. Ne yazık ki bu tür olaylar azalacağına artarak devam ediyor ve yapılan yayınlar ya da alınan tedbir ya da kanunlar bu olayların önüne geçemiyor. İnsanın insana zarar vermesi daha ötesi bir erkeğin bir kadına kaba kuvvet kullanması ve hatta onun canına kastetmesi ne yazık ki günümüzün en büyük sorunlarından biri. Ülkemizde de bu olaylar ne yazık ki her geçen gün artıyor. Zira bu olaylar kişinin kendisiyle alakalı ve kendi psikolojik ve sosyolojik yaşantısı düzelmeden bu olaylar da son bulmayacak. Bu ceza hukukundan ziyade psikolojik bir vaka gibi. Zira bunu sokaktaki vatandaştan en zengin kişiye ya da en ünlüsünden en sıradanına kadar herkes yapıyor ve yaşıyor. Bunun son örneğinde de ünlü bir şarkıcıya mahkeme 9 ay hapis cezası verdi. İşte detaylar!

Yusuf Harputlu’ya İki Kadını Darp Etmekten Dolayı 9 Ay Ceza!

Ünlü türkücü Yusuf Harputlu geçtiğimiz yıl bir AVM’de yaşanan olayda bir mağazada çalışan iki kadını darp etmekten ve mağazada ki malları zarar vermekten dolayı yargılanıyordu. İddiaya göre Harputlu bir mağazada çalışan iki kadını darp ederek mağazadaki mallara zarar vermişti. Mahkemede ünlü türkücü mağazada iki kadını darp edenin kendisi değil kuzeni olduğunu iddia etmiş ve “Kuzenim Serdar bana çok benziyor. Harbi şimdi gördüm, olayı amcamdan duydum. O semte hiç gitmedim, dediğiniz AVM’yi bilmiyorum” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Ancak mahkeme Yusuf Harputlu’nun aleyhine karar verdi ve Harputlu’ya 9 ay hapis cezası verdi. Harputlu’nun cezası daha önceki yıllarda da “kasten yaralama” suçundan ceza aldığı için ve darp suçunun da bu olaydan itibaren 5 yıl içinde olduğundan dolayı ertelenmedi. Böylece ünlü şarkıcı darptan dolayı mahkeme tarafından 9 ay hapisle cezalandırıldı.

Yusuf Harputlu Kimdir?

Türkücü Yusuf Harputlu 1 Ocak 1981 yılında Elazığ’da dünyaya gelmiştir. Harputlu aslen Diyarbakırlıdır. İlk okuldan sonra gittiği ortaokulu maddi yetersizliklerden dolayı tamamlayamamıştır. Müzik hayatına 11 yaşında başlayan Harputlu kendini bu alanda yetiştirmeye çalışmış ve bir de demo kaset hazırlamıştır. Daha sonra İstanbul’a giden Harputlu Prestij Müzikten ilk kasetini çıkarmıştır. Daha sonra birçok yerde sahne alan türkücünün peş peşe albümleri çıkmıştır. Şarkıcı birçok televizyon programın da konuk olarak yer almış ve türküler söylemiştir.

01-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar