Sıla ve Ahmet Kural Davasında Yeni Gelişme

Sıla ve Ahmet Kural Davasında Yeni Gelişme
Şarkıcı Sıla ile oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan olayların ardından görülmeye başlanılan darp davasında mahkemeye tanıkların ifadeleri damga vurdu.

Magazin dünyasında zaman zaman gündeme gelen ve her defasında farklı bir iddia ve yorumla devam eden ve şu sıralar mahkemede olan Sıla ve Ahmet Kural arasındaki davada yeni gelişmeler yaşandı. Ahmet Kural’ın Sıla’yı darp ettiği iddiasıyla başlayan olayların mahkemeye taşınması ve ardından Ahmet Kural’ın da darp edildiğini iddia etmesiyle farklı bir noktaya taşınan dava halen devam ediyor. Her iki tarafında kendi iddialarında ısrarcı oldukları mahkemede bugün görülen duruşmada farklı bir olay yaşandı ve dava farklı bir boyuta daha taşındı. Davanın bugünkü duruşmasında dinlenen tanığın beyanları davaya damga vurdu. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında ayrıca keşif yapılması talep edildi ancak bu durum mahkeme tarafından reddedildi.

Polisi Aramadık

Daha önce karara bağlanan ancak itiraz üzerine İstinaf mahkemesince bozulan Sıla Ahmet Kural arasındaki anlaşmazlıkta ikinci duruşma bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya katılan tanığın verdiği ifadeler herkesi şaşırtırken mahkeme ayrıca keşif talebini de reddetti. Davanın tanıklarından Çağla Yılmaz verdiği ifadede “arkadaşımın evindeydik. Yan tarafta Ahmet Kural’ın evi olduğunu biliyorduk. Bağrışmalar başladı. Ahmet Kural, seni öldürürüm, o… dayak istiyorsun sen şeklinde şeyler söylemeye başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. 2 – 3 gün sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizimde başımıza gelebilir. Bağrışma sesleri duyduk, seslerden dayak attığı kesin bir şekilde belliydi. 15 – 20 dakika boyunca bağrışma sesleri duyduk. Sıla yapma diye bağırıyordu” ifadelerini kullandı.

Keşif Talebi Reddedildi

Sıla Ahmet Kural arasında görülen davada Ahmet Kural’ın avukatı Sibel Aydın müvekkilini savunmasında “bilimsel mütalaada evlerin arasında 12 metre olduğu yazılmıştır. Arada ağaçlar ve duvar bulunmaktadır. Tanıkların ne duyduğunu bilmesi imkansızdır. İstinaf mahkemesinin bozma ilamı doğrultusunda keşif yapılmasını talep ediyoruz. Mahkeme aksi takdirde ise şüpheden sanık yaralanır ilkesi doğrultusunda sanığın beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Keşif talebi mahkemece reddedilirken dava bir sonraki duruşmaya ertelendi ve taraflara hazırlanmaları için süre verildi.

02-07-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar