İlhan İrem Hayatını Kaybetti

İlhan İrem Hayatını Kaybetti
Aralarında Boşver Arkadaş, Anlasana, İşte Hayat, Konuşamıyorum gibi eserlerin de olduğu şarkılara imza atan İlhan İrem hayatını kaybetti.

Türk müzik sektörü çok değerli bir ismini daha kaybetti. Türk Pop Müziğinin önde gelen isimlerinden olan ve bugüne kadar verdiği eserlerle pop müziğinde ayrı bir yeri olan ünlü isim İlhan İrem hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gördüğü belirtilen ünlü sanatçı 67 yaşında böbrek yetmezliği sebebiyle hayata veda etti. Özellikle 1970’li yıllarda fırtına gibi esen ve pop müziğine büyük katkıları olan ve birbirinden değerli ve bilinen şarkılar bırakan ünlü ismin hastalığı ile ilgili geçtiğimiz aylarda da magazin basınında haberler yapılmış ve ünlü sanatçının yoğun bakımda tedavi altına alındığı belirtilmişti. Diyaliz tedavisi gören ünlü ismin hayatını kaybetmesi müzik sektöründe derin üzüntüyle karşılanırken pek çok isim İlhan İrem’in vefatı nedeniyle taziye mesajları yayınlandı.

Böbrek yetmezliği Sebebiyle Hayatını Kaybetti

Türk Pop Müziğinin 1970’li yıllarında ve sonrasında adeta fırtına gibi esen ve pek çok bilindik esere imza atan ünlü sanatçı İlhan İrem 67 yaşında böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. 2016 yılında böbrek yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırılan ünlü isim tedavisinin ardından diyaliz makinasına bağlanmış ve haftanın belli günleri tedavi için hastaneye gitmeye başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda yeniden yoğun bakıma alınan ünlü şarkıcı İlhan İrem ne yazık ki bu hastalık sebebiyle hayata veda etti. Bugün akşam saatlerinde hayata veda eden ünlü sanatçının pek çok seveni bu haberi üzüntüyle öğrenirken İlhan İrem’in naaşının yarın Aşiyan mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

İlhan İrem Kimdir?

Türk Pop Müziğinin duayen isimlerinden olan ünlü sanatçı İlhan İrem 1955 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Henüz ortaokul yıllarında müzik eğitimi almaya başlayan İlhan İrem okul grubunda ve ardından profesyonel olarak şarkı söylemeye başlamıştır. Bugüne kadar pek çok esere imza atan ünlü şarkıcının en çok bilinen şarkıları arasında

·         Yazık Oldu Yarınlara

·         Boşver Arkadaş

·         Anlasana

·         İşte Hayat

·         Konuşamıyorum

·         Olanlar Olmuş

·         Sürgün Gibi Masallarda

·         Ben Değilim adlı şarkılar bulunmaktadır.

Ünlü isim İlhan İrem sanat yaşamı boyunca 6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül almıştır. Pek çok dergi ve gazete tarafından yılın en iyi erkek sanatçısı ve yılın sanatçısı ödüllerine de layık görülen ünlü isim yıllarca kendi bestelediği şarkıların başka isimler tarafından okunmasına izin vermemiştir.

28-07-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar