James Bond Daniel Craig depremzedeler için 101 milyon sterlin topladı

James Bond Daniel Craig depremzedeler için 101 milyon sterlin topladı
Daniel Craig : “Depremler saniyeler sürdü ama etkisi yıllarca sürecek. Hastaneler, okullar ve iş yerleri enkaza döndü, yüzbinlerce insan dondurucu kış koşullarında evsiz kaldı"

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde 45 bin vatandaşımız can verdi. Yüzbinlerce vatandaşımız yaralandı ve yine yüzbinlerce ev ya enkaza döndü ya da oturulamaz hale geldi. Ülkemizin bütün vilayetlerinden ve dünyanın dört bir tarafından insanlar hem arama kurtarma amaçlı hem de yardım amaçlı deprem bölgesine koştu. Dünya çapında pek çok insan Türkiye ve Suriye’ye yardım için kampanyalar düzenledi.

James Bond Daniel Craig depremzedeler için 101 milyon sterlin topladı

Deprem bölgesine yardım için elini taşın altına sokanlardan biri de James Bond rolüyle dünyaca meşhur İngiliz aktör Daniel Craig oldu. Ünlü oyuncu iki hafta önce bir video hazırlayarak deprem bölgelerine yardım kampanyası için çağrıda bulunmuştu. İngiltere’ de 15 yardım kuruluşunu bir araya getiren kampanya ile toplanan bağış 101 milyon sterlini geçti. Daniel Craig yardımda bulunan herkese çok teşekkür etti. Ünlü oyuncu teşekkür konuşmasında “Depremler saniyeler sürdü ama etkisi yıllarca sürecek. Hastaneler, okullar ve iş yerleri enkaza döndü, yüzbinlerce insan dondurucu kış koşullarında evsiz kaldı. Lütfen DEC’i destekleyerek onlara yardım etmek için elinizden geleni yapın" ifadelerini kullandı.

DEC : DEC üyesi hayır kurumları Türkiye ve Suriye'de çalışmalarını sürdürerek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

15 yardım kuruluşunu bir araya getiren Disasters Emergency Committee (DEC), depremzedeler için 101 milyon sterlin (2 milyon 250 milyon TL) civarında yardım topladı. Disasters Emergency Committee'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "DEC üyesi hayır kurumları Türkiye ve Suriye'de çalışmalarını sürdürerek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor" ifadelerinikullandı.

Daniel Craig kimdir?

2 Mart 1968 tarihinde İngiltere’nin Chester kentinde doğdu. Londra’ da bulunan National Youth Theatre deki eğitiminin ardından 1991 yılında Guildhall School  Of Music And Drama ‘dan mezun oldu. Casino Royal, Quantum Of Solace, 007 Blood Stone ve Skyfall isimli James Bond film serisinin 4 ‘ünde James Bond’ u canlandırarak dünya çapında şöhret sahibi oldu. Fırtına Şövalye filmiyle 1995 yılında sinemaya adım attı. Our Friends in the North, Elizabethi Lara Croft:Tomb Raider, Azap Yolu, Bir Dilim Suç, Münih gibi filmlerde rol aldı. 2019 yapımı Bıçaklar Çekildi filmiyle Altın Küre ödülünü kazandı.

25-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar