Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinde Süleyman Demirel’i Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu

Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinde Süleyman Demirel’i Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu
TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinde Süleyman Demirel’in hikayesinin anlatılacağı bölümlerde Süleyman Demirel’i ünlü oyuncu Nejmi Aykar canlandıracak.

TRT 1 ekranlarında Cuma akşamları ekrana gelen ve ikinci sezonunda olan yakın dönem dizisi Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi seyirciye heyecanlı ve aksiyonu bol bölümler izlettirmeye devam ediyor. Dizi özellikle bu sezon başından itibaren yeni başlayan Erenköy direnişi hikayesi ile seyirciyi nefessiz bırakmayı başardı. Birbirinden ünlü isimlerin rol aldığı dizide yakın dönemde yaşamış pek çok kişinin de hikayesi yer alıyor. Bunlardan özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş dikkatleri çekerken şimdilerde diziye yeni bir siyasi kişilik daha giriyor. Kıbrıslı Türklerin var olma mücadelesini anlatan ve Rum tarafının katliamlarını seyirciye taşıyan dizide son olarak bir zamanla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yapmış merhum Süleyman Demirel’in hikayesinin de yer alacağı öğrenildi. Merhum Süleyman Demirel’i ise başarılı oyuncu Nejmi Aykar canlandıracak.

Kıbrıs Zafere Doğru Dizisine Süleyman Demirel Hikayesi Giriyor

TMC tarafından TRT 1 için hazırlanan ve ikinci sezonunda olan Kıbrıs Zafere Doğru Dizine yepyeni bir karakter dahil oluyor. Özellikle Kıbrıs’ta yaşanılan olayların olduğu zamanlarda Türkiye tarafında en üst siyasi kişilik olarak yer alan ve sık sık Kıbrıs’ta Rauf Denktaş’la konuşan Süleyman Demirel hikayesi başlıyor.  Yakın dönem dizisi olan ve 1967’li yılları anlatan Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinde o dönem 43 yaşında olan ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Süleyman Demiel’in özel hayatı ve eşi Nazmiye Demirel’le olan ilişkisinin yanı sıra Rauf Denktaş’la olan görüşmeleri de yer alacak. Dizide Süleyman Demirel’i ünlü oyuncu Nejmi Aykar canlandıracak. Hikayenin önümüzdeki haftadan itibaren seyirciyle buluşacağı öğrenildi.

Necmi Aykar Kimdir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinde Süleyman Demirel karakteriyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan ünlü oyuncu Nejmi Aykar  1963 yılında Kars’ta dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından oyunculuğa atılan ünlü isim bugüne kadar pek çok yapımda rol almıştır. Ünlü ismin rol aldığı yapımlar arasında Deli Yürek, Arka Sokaklar, Bilinmeyen Yaşın Yorgunu, Bulutların Ötesi, Kaçak Gelinler, Kalp Yarası, Suskunlar, Bir Kadın Tanıdım, Hür Adam, Şarkıcı ve Yazgı adlı yapımlar bulunmaktadır.

14-11-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar