Kırmızı Oda Dizisi Davasında Bilirkişi Raporu Açıklandı

Kırmızı Oda Dizisi Davasında Bilirkişi Raporu Açıklandı
Tv 8 ekranlarında yayınlanan ve OGM Pictures tarafından hazırlanan Kırmızı Oda dizisinin İranlı Mitra adlı bölümünde İntihal olduğu Bilirkişi raporlarına yansıdır.

Tv 8 ekranlarında iki sezon boyunca yayınlanan ve yayınlandığı zamanlarda aldığı reytinglerle dikkatleri çeken ve yayınlandığı günün ve kanalının en çok izlenen dizisi olan Kırmızı Oda 2. Sezonunda 61. Bölümünde final yaptı. Dizi yayınlandığı bölümlük hikayelerle Cuma akşamlarının en başarılı yapımlarından oldu. OGM Pictures tarafından hazırlanan ve Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserinden uyarlanan Kırmızı Oda dizisinin yayınlandığı zamanlarda İranlı yazar Shahzadeh N. İgual’ın Tahran’ın Kırmızı Sirenleri adlı kitabından çalıntı olduğu iddia edilmiş ve yazar tarafından mahkemeye verilmişti. Dizide 35. Bölümden itibaren 8 bölüm sürecek İranlı Mitra’nın hikayesinin çalıntı olduğu davasının görülen son duruşmasında bilirkişi raporu istendi ve rapor sonunda da Kırmızı Oda dizisinde yayınlanan İranlı Mitra adıyla yayınlanan hikayenin 8 bölümünde İntihal olduğuna karar verildi.

İranlı Mitra İntihal Çıktı

Tv 8 ekranlarında yayınlanan ve OGM Pictures tarafından hazırlanan Kırmızı Oda dizisi iki sezon boyunca reyting rekorları kırdı. Dizide birbirinden heyecanlı hikayeler ekrana gelirken dizinin 35. Bölümünde yayınlanan İranlı Mitra hikayesi de oyuncu kadrosu ve konusuyla seyirciden büyük ilgi gördü ve tam 8 bölüm boyunca oldukça iyi bir sonuç aldı. Ancak ilerleyen haftalarda bu hikayenin İranlı bir yazarın kitabından alıntı olduğu iddiaları ortaya atıldı ve İranlı yazar tarafından mahkemede dava açıldı. Görülen duruşmalar sonunda mahkeme heyeti bu hikayenin intihal olup olmadığına ilişkin bilirkişi raporu istedi.

Bilirkişi İntihal Dedi

OGM Pictures tarafından hazırlanan Kırmızı Oda davasında bilirkişi raporu açıklandı. Raporda dikkat çeken ifadeler yer alırken 35. Bölümle başlayan ve 8 bölüm süren İranlı Mitra hikayesinin intihal olduğu açıklandı. Açıklanan raporda “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri kitabının metni ile Kırmızı Oda TV dizisinin metni konsept olarak birbiriyle örtüşmektedir. Kırmızı Oda isimli Tv dizisinin metninin davacının Tahran’ın Kırmızı Sirenleri isimli kitabını metnine açıkça bağlı olduğu, tereddütsüz olarak faydalanıldığı görüş ve kanaatimizin takdiri sayın mahkeme makamına aittir” ifadelerine yer verildi. Buna göre Kırmızı Oda’nın İranlı Mitra hikayesinde İntihal olduğu bilirkişi raporuna yansırken mahkemenin ne karar vereceği merakla beklenmeye başlandı.

26-12-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar