Kırmızı Oda’nın Yayın Haklarına Büyük Talep

Kırmızı Oda’nın Yayın Haklarına Büyük Talep
Tv 8 ekranlarında Cuma akşamları ekrana gelen ve gerçek yaşanmış hikayelerden televizyona uyarlanan Kırmızı Oda yurtdışına açılıyor.

Tv 8 ekranlarında bu sezon yayınlanmaya başlayan ve OGM Yapım tarafından hazırlanan Kırmızı Oda Cuma akşamlarına damga vurmuş durumda. Ünlü yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun Camdaki Kız adlı kitabından televizyona uyarlanan ve tamamen yaşanmış gerçek hikayelerden yola çıkılarak hazırlanan Kırmızı Oda reytinglerde o kadar balarılı oldu ki adeta Cuma günlerine damga vurdu. Daha önce iddialı bazı diziler Kırmızı Oda’yla baş edemeyerek final yaptı. Seyirci tarafından sevilerek ve ilgiyle takip edilen psikolojik gerilim türündeki yapım sadece ülkemizde değil dünya ülkelerinde de gündem olmuş durumda. Pek çok ülkede yayınlanan ve seyirciler tarafından heyecanla takip edilen dizi yeni bir başarıya daha imza atmak üzere. Dizinin uyarlama haklarına talip olan ülkeler sıraya girmiş durumda.

Kırmızı Oda’dan Büyük Başarı!

Daha önceki yıllarda ülkemiz yabancı ülkelerden dizi alıyor ve bunları yayınlıyordu. Daha sonra bu süreç tersine dönmeye ve Türkiye dünyanın pek çok ülkesine dizi ihraç etmeye başladı. Ekonomik olarak oldukça iyi bir seviyeye gelen bu ihracatlar ülkemiz adına olumlu adımlar ortaya koyarken yabancı dizilerden uyarlama yapımlar ülkemizde yavaş yavaş ön plana çıkmaya başladı. Ne yazık ki bu durum orijinal yapımlar için tehlikeli bir gelişmeyi de beraberinde getirdi. Ancak orijinal yapımlar halen seyirciye ulaşmada uyarlama yapımlardan daha iyi bir noktada. Özellikle ünlü yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserlerinden televizyona uyarlanan yapımlar seyircinin büyük ilgisini çekiyor. Bu yapımlardan biri olan Kırmızı Oda dizisi de oldukça başarılı bir grafik ortaya koyuyor. Dizi reytinglerde o kadar başarılı ki bu başarı yabancı ülkelerinde dikkatini çekmiş durumda. Dizi pek çok ülkeye satılırken şimdilerde yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Bazı ülkeler Kırmızı Oda’nın uyarlama haklarıyla ilgilenmeye başladı.

Uyarlama Hakları Satılacak!

Tv 8 ekranlarında Cuma akşamlarının reytingi bol dizisi Kırmızı Oda OGM Yapım tarafından hazırlanıyor ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserinden uyarlanmış durumda. Dizinin yabancı ülkelere satışını organize eden Eccho Right pek çok ülkeye diziyi satarken son gelişme oldukça heyecan yarattı. Gelen haberlere göre Kırmızı Oda’nın uyarlama hakları da artık alınmak isteniyor. Bu açıklama dizinin yabancı ülkelere pazarlamasını yapan Eccho Right firması yetkisinden geldi. Yetkili isim çok sayıda uluslar arası yayıncı ve yapımcının Kırmızı Oda’nın uyarlama haklarını almak istiyor açıklamasını yaptı.

20-02-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar