Kuruluş Osman Kalanoz (Abdül Süsler) kimdir?

Kuruluş Osman Kalanoz (Abdül Süsler) kimdir?
İddialı yapımlardan biri olan Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosunda birbirinden başarılı isimler yer alıyor. Kuruluş Osman Kalanoz (Abdül Süsler) kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde çekilen ve TRT yerine ATV ekranlarında yayınlanan iddialı dönem dizisi Kuruluş Osman 20 Kasım'da ilk bölümüyle seyirciyle buluştu. Kostüm, dekor, aksesuar harcamalarıyla sıkça gündeme gelen dizinin oyuncu kadrosu da sevilen ve başarılı isimlerden oluşuyor. Büyük bir prodüksiyonla sezona hızlı bir giriş yapan Kuruluş Osman'ın başrol oyuncusu Burak Özçivit Osman karakterini canlandırıyor. Kuruluş Osman'ın yayına başlamasının ardından ise dizi oyuncuları hakkında aramlar da arttı. Dizinin merak edilen karakterlerinden biri de Kalanoz'u canlandıran Abdül Süsler oldu. Abdül Süsler kimdir? sorusu ise en çok merak edilenler arasında. Sizler için sevilen oyuncu Abdül Süsler'in hayatı ve çalışmaları hakkında bilgileri derledik.

Kalanoz (Abdül Süsler) kimdir?

ATV ekranlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman'ın oyuncu kadrosunda Kalanoz karakteriyle yer alan Abdül Süsler, 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Oyunculuk kariyerine tiyatroyla başlayan Abdül Süsler Beykoz Vakfı Tiyatrosu'nda ilk çalışmalrına imza attı. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü'ne başlayan Süsler tiyatro hayatının okulla beraber sürdürdü. Haliç Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü'ne devam eden Süsler lisans eğitimi sonrası yine Haliç Üniversitesi'nde Tiyatro alanında yüksek lisansını tamamladı. Abdül Süsler Müşfik Kenter'in asistanı olarak akademik hayata başladı. Haliç Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Süsler, aynı zamanda çeşitli tiyatro projelerinde yer aldı. Birçok televizyon programı, reklam ve belgesel türü yapımlarda da yer alan Abdül Süsler, 2018 yılında vizyona giren Hürkuş filminde İngiliz Binbaşı Sir Thomas'ı canlandırarak, başarılı oyunculuğuyla akıllarda kalmıştı.

Kuruluş Osman'ın sevilen karakteri

Hem akademik olarak hem de sektörel olarak oyunculukla içli dışlı olan Abdül Süsler kariyeri boyunca birçok başarılı işe imza attı. Yarın Cumartesi, Yarım Bardak Su, Aksak İstanbul Hikayeleri, Don Kişot, Leyla'nın Evi, Çalıkuşu, Kibarlık Budalası, Tarlakuşuydu Juliet, Casablanca, Yalandan Kim Ölmüş, Müziksiz Evin Konukları, Üç Kuruşluk Opera gibi birçok tiyatro oyununda yer alan Abdül Süsler halen Altınbaş Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nu çalıştırıyor. Kuruluş Osman'da Kalanoz rolüyle gördüğümüz Abdül Süsler'in başarılı bir sezon geçirmesi beklenen Kuruluş Osman'ın tutulan karakterlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Çok yönlü bir kişiliğe sahip olan Süsler iyi bir binici ve siyah kuşak sahibi bir aikido eğitmenidir.  

02-12-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar