Kuşlarla Yolculuk Dizisi Ramazan Ayında TRT 1’de!

Kuşlarla Yolculuk Dizisi Ramazan Ayında TRT 1’de!
Ramazan ayında TRT 1 seyircisine sürpriz bir dizi izlettirmeyi planlıyor. Her gün ekrana gelecek dizi 24 Nisan Cuma akşamı ilk bölümüyle ekrana gelecek. İşte detaylar!

Ramazan ayı geldi. Bu ayda televizyon kanalları kendi imkanları ve planları doğrultusunda seyirciye ramazanla ilgili yayınlar hazırlıyor. Bu kanaların başında da kamu kanalı TRT geliyor. TRT 1 ramazan ayında hazırladığı pek çok yapımla seyircinin karşısına çıkıyor. İftar ve sahur programları, Mesneviden Hikayeler, sohbet programları bunlardan bazıları. Kanal ayrıca ramazan ayının 30 günü boyunca yayınlanacak bir diziyi de seyircinin beğenisine sunacak. Kuşlarla Yolculuk adını taşıyan dizi Ramazan ayı boyunca TRT 1 ekranlarında yer alacak. 29 bölüm çekilen dizi kanalın Ramazan ayındaki ağır toplarından biri olacak gibi görünüyor. Akli Film tarafından hazırlanan dizinin yapımcılığını Emre Konuk üstlenmiş durumda. Yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturacağı Kuşlarla Yolculuk’u Serdar Özönalan ve Hasan Erimez kaleme alıyor.

Kuşlarla Yolculuk TRT 1’de Başlıyor!

Feridüddin Attar’ın Mantık’ut Tayr adlı eserinden uyarlanan Kuşlarla Yolculuk Ramazan ayında TRT 1’de ekranlara geliyor. Dizinin yapımcılığını Akli Film üstlenirken dizinin yapımcısı Emre Konuk yönetmenliğini ise Sedat İnci üstlenmiş durumda. Dizinin oyuncu kadrosu da pek çok isimden oluşuyor. Dizinin oyuncularını Erdinç Gülener, Tuncer Salman, Derda Yasir Yanal, Sabahattin Yakut, Hamdi Alp, Halit Can Ünal, Mehmet Emin Kadıhan, Şahir Güler gibi isimler oluştururken Kuşlarla Yolculuk her gün saat 18.50’de TRT 1’de ekranlara gelecek.

Kuşlarla Yolculuk Ne Anlatıyor?

TRT 1 ekranlarında her gün saat 18.50’de ekrana gelecek olan ve ilk bölümü 24 Nisan Cuma günü ekrana gelecek kuşlarla Yolculuk Feridüddin Attar’ın Mantık’ut Tayr adlı eserindeki 9 kuşu simgeleyen dervişlerin Hüdhüd’ü simgeleyen şeyhin hayata bakış açılarını, yaşam felsefelerini, evren, doğa ve insanla ilişkilerini değerlendirdiği öyküleri ele alıyor. Dizinin her bir bölümü dervişlerin kendileri ile imtihanları, düşünce ve tutumları, şeyhin tasavvur, telkin ve tavsiyeleri eşliğinde izleyiciye aktarıyor. Dizi de ayrıca 9 kuşun yanı sıra papağan’ın simgelediği ve ölümsüzlük iksirini bulmaya çalışan Seyyah’ın maruz kalacağı imtihan vesilesiyle Şeyhin rehberline duyacağı ihtiyaç ele alınacak. Dizi 29 bölüm boyunca seyirciye doyumsuz bir ramazan ayı yaşatmayı planlıyor. İlk bölümünün yarın akşam ekrana geleceği Kuşlarla Yolculuk TRT 1’in merakla beklenen dizilerinden biri.

23-04-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar