Mabel Matizin Eski Hali Hayranlarını Şok Etti

Mabel Matizin Eski Hali Hayranlarını Şok Etti
Sesi ile herkesi büyülemeyi başarmış olan ünlü şarkıcı Mabel Matizin üniversite zamanlarına ait fotoğrafı gören hayranları şoke oldu

Şarkıcı Mabel Matiz’in paylaşımı görenleri şaşkına uğrattı. Yakışıklı Şarkıcı Mabel Matizin 16 yıl öncesine ait olan fotoğrafını hayranlarına sosyal medya aracılığı ile paylaştı. 16 yıl önceki hali ile hala aynı kalması hayranları tarafından beğenildi. Mabel Matiz’in hayranları hiç değişmediği yönünde yorumlar yağtı.

16 Yıl Önceki Hali 

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz’in sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğraf öğrencilik yıllarına ait. Fotoğraf 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Fakültesi'nde eğitimine devam ederken Edirnekapı Öğrenci Yurdun da çekilmiş bir kareydi. MAbel Matiz'in 16 yıl önceki halini gören takipçileri, şuan 36 yaşındaki şarkıcı Mabel Matizin değişmemesine çok şaşırdı.

Kendi Şarkılarını Yazmaya Başlamış Bir Mabel 

Sesi ile kendine hayran bıraktıran ünlü şarkıcı Mabel Matiz fotoğrafı şu not ile paylaştı. "Fotoğrafta kendi şarkılarını henüz yazmaya başlamış bir Mabel, yurt bahçesinde kankalarına çalıp, söylüyor…"  Mabel Matiz'in bazı sıkı takipçileri ise ünlü şarkıcının hiç değişmediği yorumunda bulunmaktan kendilerini alıkoyamadılar. Ünlü şarkıcının eskilerden fotoğraf paylaşması üzerine kim olduğu ve hayatı merak edilmeye de başlandı.

Mabel Matiz Kimdir?

Ünlü şarkıcının gençliğinde severek okuduğu Kumral Ada Mavi Tuna romanındaki başkarakterin Mabel takma adı ve Matiz ise internette ilk kez bir sohbet odasında rastladığı, aşırı sarhoş anlamına gelen Eski Yunanca bir kelime olup gerçek adı ise Fatih Karaca’dır. Mersin’in Erdemli ilçesinde 31 Ağustos da dünyaya gelen Tömük kasabasında ev hanımı olarak hayatına devam eden Maya Karaca ile tır şoförlüğü yapan aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Ali Karaca’nın ilk çocuğudur.

Çocukken yoğun olarak yaşadığı kekemelik, kendini ifade edememe durumu onu, yazmaya teşvik etmiş ve bu durum onu yeni ifade arayışlarına götürerek müziğe, edebiyata ve şarkı söylemeye yöneltmiştir. Lise 2’deyken 2001-2002 Yunus Emre'nin hayatını konu alan bir tiyatro oyununda başrol oynadı ve bu oyunun hazırlık çalışmaları sayesinde bir yıl boyunca kekemeliğini kontrol altına almayı öğrenmiştir. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde almıştır. İlk müzik çalışmalarını üniversite yıllarında gerçekleştiren Mabel Matiz 2007 yılında  yazdığı ilk albümünün çıkış şarkısı olarak "Arafta"dır ile dinlendi. Myspace’te yayınlanan ilk şarkıları kısa sürede viral olarak yayıldı ve internette ses getirmeye başladı. Mabel Matiz 2008 - 2010 yıllarında iki yıl boyunca profesyonel olarak diş hekimliği yaptı. 2010 yılından itibaren hayatına yalnızca müzikle devam etmek istediğine emin olarak mesleğini bıraktı.

Babası kaybeden ünlü şarkısı babasının anısına "Babamı Beklerken" şarkısını yazmış, bu şarkısı ise Maya albümünde yer almakta. Albüm Mabel Matiz'in annesinin adını taşımaktadır.

 

17-09-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar