Mahkeme, Farah Zeynep Abdullah’a ceza verdi

Mahkeme, Farah Zeynep Abdullah’a ceza verdi
9 Mart’ta görülen duruşmada hakim Farah Zeynep Abdullah’ın hakaret suçunu işlediğine hükmetti.İndirimlerle birlikte 65 gün karşılığı Bin Üç Yüz Türk Lirası adli para cezası verildi

İpek Er’in intihar edip ölmeden önce yazdığı mektubunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Uzman Çavuş Musa Orhan ne kadar hapis cezası aldı? Musa Orhan’a hakaretten yargılanan ünlüler kimler?Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah’a ne cezalar verildi?

Mahkeme, Farah Zeynep Abdullah’a ceza verdi

Öyle Bir Geçer Zaman Ki ile ülke çapında üne kavuşan Farah Zeynep Abdullah, Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 1300 TL adli para cezasına çarptırıldı. İpek Er, tabancayla intihar ettikten sonra 34 gün sonra 18 Ağustos 2020 tarihinde hayatını kaybetti. Arkadan bıraktığı mektubunda Musa Orhan’ın kendine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdı.  Batman’da cinsel saldırıda bulunduğu 18 yaşındaki İpek Er’i intihara sürükleyerek ölümüne sebebiyet veren Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanması devam ederken sosyal medyadan yaşananlara tepkiler çığ gibi büyüdü.Ünlü oyuncu Ezgi Mola’da 20 Ağustos 2020 ‘de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Ezgi Mola’ya  da 6.960 TL ceza verildi

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın sosyal medya paylaşımı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Mola hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ve 24 Mayıs 2022 de Mola’ya 87 gün karşılığı 6 bin 960 TL adli para  cezası verildi.

Farah Zeynep Abdullah Bannaz’da yargılandı

Yargılama sonucunda Ezgi Mola’ya destek için tweet atan oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında avukat Mehmet Erkan Akkuş tarafından 30 Ağustos 2022 tarihinde Uşak Banaz Cumhuriyet Başsavcılığı’na müvekkiline halkaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Uzlaştırma bürosuna  gönderilen dosyaya taraflar uymadılar ve uzlaşı olmadı. Soruşturmanın ardından Abdullah hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ve 9 Mart’ta görülen duruşmada hakim Farah Zeynep Abdullah’ın hakaret suçunu işlediğine hükmetti.İndirimlerle birlikte 65 gün karşılığı Bin Üç Yüz Türk Lirası adli para cezası verildi.

Hazal Kaya ve Melek Mosso’da Musa Orhan’a hakaretten mahkemelik oldu

Musa Orhan’a hakaretten mahkemelik olan ünlüler sadece Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah değil. Mahkemelik olan  Melek Mosso, Hazal Kaya gibi bir çok ünlü de İpek Er’in hayatını kaybetmesinin üstünün örtülmemesini istiyor.

19-03-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar