Mahkeme, Tamer Karadağlı’nın evi tahliyesine karar verdi

Mahkeme, Tamer Karadağlı’nın evi tahliyesine karar verdi
Tamer Karadağlı : " 10 bin liralık kirayı 18 bine çıkardım. Ev sahibi 55 bin lira diye ihbar göndermiş. Ev sahibine herhangi bir borcum yoktur."

Çocuklar Duymasın dizisinde Haluk karakterine can veren Tamer Karadağlı Göktürk’teki  5 yıldır oturduğu 3 + 1 lüks villasında  10 bin TL kira ile oturuyordu. Resmi olarak kira artışı %25 artması bildirilmiş iken Karadağlı kirayı %80 artırmayı kabul ederek 18 bin TL’ye çıkartmasına rağmen ev sahibi rayiç bedeli gerekçe göstererek bunu kabul etmedi. Çünkü ev sahibi ne %25 ne de % 80 kira artışını kabul etmiş ancak etraftaki kiralara göre bir aylık kira bedelinin 55 bin TL olması gerektiğini belirtmiş kabul etmemesi halinde evin tahliyesini istedi 

Mahkeme, Tamer Karadağlı’nın evi tahliyesine karar verdi

Ünlü oyuncu kirayı 55 bin TL’ye çıkarma  talebini kabul etmeyince olay hukuka intikal etti. Ev sahibi tahliye davası sonuçlanana kadar Karadağlı’nin rayiç bedele göre yani aylık 55 bin TL kira bedeliUsta oyuncu Tamer Karadağlı kira konusunda bir açıklama yapmış ve  "10 bin liralık kirayı 18 bine çıkardım. 55 bin lira diye ihbar göndermiş. Tehdit ve şantajla yürütmeye çalışıyor bu işler böyle yürümüyor. Basına veririm, rezil ederim..." diye durum hakkında kamuoyunu bilgilendirmişti.

Ev sahibine hiçbir kira borcum da bulunmamaktadır

Tamer Karadağlı ayrıca yaptığı yazılı açıklamasında “Basında ‘Tamer Karadağlı kirasını ödemedi’ şeklindeki haksız yayınlar nedeniyle açıklama yapmak durumunda kalınmıştır…. Borcuna sadık biri olarak ikamet etmekte olduğum apartman dairesinin kirasını oturduğum ilk günden itibaren her ay gününde yatırmış bulunmaktayım. Bu dairenin kira bedeli her sene kanuni oranda artırılmıştır. Hatta bu sene kanuni artış oranı %25 ile sınırlı olmasına rağmen tarafımca kiramı yaklaşık %70 oranında artırarak ödedim. Ev sahibine hiçbir kira borcum da bulunmamaktadır” dedi.

Mahkeme tahliye kararı verdi

Dava 1 Haziran’da İstanbul 14. İcra Hukuk Mehkemesi’nde görüldü. Davaya ev sahibinin avukatı Yasemin Kumbaracıbaşı Ünüvar ile Tamer Karadağlı’nın avukatı Mehmet Murat Aslan katıldı. Tamer Karadağlı’nın avukatı Aslan ünlü oyuncunun her sene ev sahibiyle anlaşarak yasal oranda zam yaptığını, daha önce ev sahibiyle aralarında ödemeyle ilgili bir sorun yaşanılmadığını ve dolayısıyla davanın reddini talep etti.  Ev sahibinin Avukatı Ünüvar ise evin tahliyesini ve bilirkişi raporundaki ödemenin yapılmasını istedi. Mahkeme Tamer Karadağlı’nın evi tahliye etmesine karar verdi. Karadağlı’nın mahkeme kararına itiraz hakkı bulunuyor.

03-06-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler