Tamer Karadağlı ev Sahibiyle Davalık oldu

Tamer Karadağlı ev Sahibiyle Davalık oldu
Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı ev sahibi ile arasında kira ödenmesi ve kira artışı sorunları yüzünden çıkan sorunlar sebebiyle mahkemeye başvurdu.

Ünlüler dünyasında zaman zaman yaşanan kavga tartışma, mahkeme olaylarına bu sefer karışan isim ünlü oyuncu Tamer Karadağlı oldu. Ünlü oyuncunun ev sahibiyle aralarında yaşanan sorunlar sonucu ev sahibiyle mahkemelik oldu. Son zamanlarda ev sahiplerinin kira artışlarında astronomik rakamlar talep etmesiyle Tamer Karadağlı’nın da karşılaştığı iddia edildi. İddiaya göre ünlü oyuncu halen 10500 TL kira ödediği evi için ev sahibinin 55 Bin TL kira talep ettiğini iddia etti. Bu durum karşısında Tamer Karadağlı ile ev sahibi arasında yaşanan olay mahkeme taşındı. Ev sahibinin ünlü isim için evinden tahliye istediği öğrenildi. Ev sahibi, oyuncunun evi boşaltana kadar da rayiç bedele göre 55 Bin TL kira ödemesini talep etti.

Tamer Karadağlı’dan Açıklama Geldi

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı’nın İstanbul Göktürk’te yaşadığı evden tahliyesi için ev sahibi tarafından İstanbul Adliyesinde dava açıldı. Ünlü oyuncunun ev sahibi, kiralarını eksik ödediği iddiasıyla ayrıca Tamer Karadağlı aleyhine icra takibi de başlattı. Olayla ilgili açıklama yapan Karadağlı “Basında Tamer Karadağlı kirasını ödemedi şeklindeki haksız yayınlar nedeniyle açıklama yapmak durumunda kalınmıştır. Borcuna sadık biri olarak ikamet etmekte olduğum apartman dairesinin kirasını, oturduğum ilk günden itibaren her ay gününde yatırmış bulunmaktayım. Bu dairenin kira bedeli her sene kanuni oranda artırılmıştır. Hatta bu sene kanuni artış oranı yüzde 25 ile sınırlı olmasına rağmen tarafımca kiramı yaklaşık yüzde 70 oranında arttırarak ödedim. Ev sahibine hiçbir kira borcum da bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu Talep Kabul Edilemez

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı ayrıca “yaşanan elim deprem ve ekonomik krizi bahane eden bazı ev sahiplerinin, kiracılardan astronomik oranda zam talep ettiği aşikardır. Benim oturduğum evin sahibi de bu fırsattan yararlanmaya çalışarak 10 bin 500 TL olan kira bedelini 55 Bin TL’ye çıkarmak istemektedir. Bu, yüzde bazında mevcut yasaya aykırı, çok yüksek ve haksız bir artıştır. Kabul edilemez. Hem mağdur kiracılara hem de fırsatçı ev sahiplerini örnek teşkil etmesi açısından bu zammı asla yapmayacağımı ve bu konuda başlattığım hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğimi kamuoyuna duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

02-04-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar