Mahkum Hangi Diziden Uyarlama?

Mahkum Hangi Diziden Uyarlama?
Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlanan ve seyirci tarafından heyecanla takip edilen Mahkum dizisi uyarlama mı, uyarlama ise hangi diziden uyarlama? İşte cevabı!

Şu sıralar Fox Tv ekranlarında yayınlanan ve seyirci tarafından heyecanla karşılanan ve beğeniyle seyredilen yeni dizi Mahkum en çok merak edilen ve internette araması yapılan yapımların başında yer almaya başladı. Seyirciler geçen hafta iki bölüm üst üste yayınlanan ve hikayesi itibariyle bir anda tüm kesimleri etkileyen Mahkum dizisi hakkında özellikle uyarlama olup olmadığını ve uyarlama ise hangi diziden uyarlandığını merak etti. Bizde Mahkum hakkında bilgi merak eden takipçilerimiz için dizinin araştırmasını yaptı. MF Yapım tarafından hazırlanan ve ilk bölümü Salı akşamı ikinci bölümü ise Perşembe akşamı ekrana gelen dizinin Güney Kore dizisi olan İnnocent Defandent’ten uyarlama olarak ekrana gelen dizi sezonun çarpıcı yapımları arasına girmiş durumda.

Güney Kore Dizisinden Uyarlandı

Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve seyirci tarafından heyecanla takip edilen Mahkum’un Güney Kore dizisi İnnocent Defandent adlı diziden uyarlandığı öğrenildi. Güney Kore’de 2017 yılında yayınlanan ve toplamda 18 bölüm süren mini dizi İnnocent Defant’in oldukça ses getirdiği ve pek çok ödül aldığı ortaya çıktı. Çok seyredilmesine rağmen 18 bölümle sınırlı kalan yapımda Park Jung-Woo, Seul Merkez Bölge Savcılık ofisinde çalışan bir savcıdır. Bir gün uyanır ve kendisini ölüm mahkumu olarak hücrede bulur. Yaşadığı hafıza kaybı sebebiyle hapse nasıl girdiğini hatırlamamaktadır. Park Oung – Woo kendisini temize çıkarmak ve yaşananları aydınlatmak için çalışacaktır. Toplamda 18 bölüm süren dizinin finalinde ise savcı yeniden görevine dönecek ve aklanacaktır. Ancak Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlanan Mahkum’un ne kadar süreceği ve orijinal diziye ne kadar sadık kalacağı ise bilinmiyor.

Mahkum Konusu ve Oyuncuları

MF Yapım tarafından hazırlanan ve Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlanan yeni dizi Mahkum şu ana kadar iki bölüm yayınlandı. Dizinin oyuncu kadrosunda Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Seray Kaya, Melike İpek Yalova, Muharrem Türkseven, Hayal Köseoğlu bulunmaktadır. Dizi Güney Kore dizisi İnnocent Defandent’e bağlı olarak hikayeleştirilmiş durumdadır. Mahkum’da da bir savcı eşi ve çocuğunu öldürmek suçundan hapse girmiştir ama hepse nasıl girdiğini hatırlamamaktadır. Savcı Fırat Bulut’un kendini temize çıkarmak için ve ailesinin katilini bulmak için çalışmaktadır.

19-12-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar