MFÖ Özkan Uğur’dan üzücü haber

MFÖ Özkan Uğur’dan üzücü haber
Türkiye'nin en sevilen müzik gruplarından olan MFÖ'den bu kez kötü bir haber geldi. MFÖ üyelerinden Özkan Uğur, rahatsızlığı sebebiyle sahneye çıkamadı.

İstanbul Valiliği’nin düzenlediği, TBMM kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinliği kapsamında 'Mazhar Fuat Özkan' Müzik Grubu (MFÖ) bir konser verdi. Gülhane Parkı’nda organize edilen konsere Özkan Uğur rahatsızlığından dolayı katılamadı. Mashar Alanson ve Fuat Güner geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendirdiler. Koronavirüs salgını sebebiyle konser seyircisiz düzenlendi. İstanbul Valiliği’nce düzenlenen konser online olarak yayınlandı ve MFÖ’nün Ö’sü Özkan Uğur sağlık sorunlarından dolayı arkadaşlarının yanında yer alamadı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bütün çocuklarımızın olduğu kadar bizim içinde onur ve coşku günü. Hepimiz atalarımızın izinde gidiyor, hiçbir zorluk karşısında pes etmeyeceğiz” mesajını verdi ve tüm çocuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı kutladı.

MFÖ ilk kez Özkan’sız sahne aldı

Gülhane Parkı’nda sahneye çıkan MFÖ grubundan Mazhar Alanson seyircisiz verdikleri konserde vatandaşların şarkılara evlerinde eşlik etmesini istedi. Öğrencilere seslenen Alanson, “Evlerdeyiz diye işi sermek yok. İyi notlar kötü notlar var. Anneler babalar lütfen çocukların başına dikilmeyin”dedi. Fuat Güner’de çocuk bayramını kutladıktan sonra, Özkan Uğur’un konsere katılmayı çok isteğini fakat doktorunun konsere çıkmasını riskli bulması sebebiyle sanatçının aralarında olamadığını belirtti. Mazhar Alanson, Fuat Güner’le 1971'de iki kişi başladıklarını sonrasında aralarına Özkan Uğur’un katılmasıyla markalaştıklarını sözlerine ekledi. Ünlü sanatçı Özkan Uğura 2013’te lenfoma kanseri teşhisi konmuş, uygulanan başarılı tedaviler sonrası Uğur sağlığına kavuşmuştu.

O şarklarla gönüllerde yer ettiler!

Mazhar Fuat Özkan oluşan grup MFÖ kısaltmasıyla biliniyor. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur grup üyelerinin gerçek adları. 1971 yılındn beri birlikteliklerini sürdüren grup sevenlerinin dilinden düşmeyen, Ele Güne Karşı, Güllerin İçinden, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da, Yalnızlık Ömür Boyu şarkılarıyla çok sevildi. Grup, 1985 ve 1988'de Türkiye’yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil ettiler. Eurovision'da1985 yılında “Diday Diday Day” 1988'de 'Sufi' adlı parçaları seslendirdiler. MFÖ Grubu üyeleri şarkıcılığın yanında birçok dizi ve sinema filminde yer aldı.

24-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar