Mucize Doktor Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Mucize Doktor Konusu ve Oyuncu Kadrosu
The Good Doctor dizisi önümüzdeki sezon tıbbi bir drama dizisi olarak Mucize Doktor ismiyle yayınlanacak. Peki Mucize Doktor konusu ve oyuncu kadrosu, kimlerden oluşacak?

Bu yıl başka ülkelerden alınan dizileri uyarlamada artış oldu. Uyarlama dizilerin sonuncusu Mucize Doktor nasıl bir dizidir ve oyuncuları kimler, onlardan söz edeceğiz. ABD’de 2 sezon 36 bölüm olarak yayınlanan The Good Doctor dizisi önümüzdeki sezon tıbbi bir drama dizisi olarak Mucize Doktor ismiyle yayınlanacak. Peki Mucize Doktor konusu ve oyuncu kadrosu, kimlerden oluşacak bir göz atalım.

Mucize Doktor Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Türk televizyonlarında daha önce de tıbbi drama dizisi olarak bazı diziler yayınlanmıştı. Doktorlar dizisi uzun yılar oynamış ve sevilmişti halen bazı kanallarda tekrarı yayınlanmakta. Bu ilgiyi fark eden  Mf Yapım, senarist Pınar Bulut ile anlaştı. Pınar Bulut’u “Anne” ve “Bir Litre Gözyaşı” dizilerinden hatırlıyoruz. Mf yapım Mucize Doktor dizisinin yönetmeni için Yusuf Pirhasan ile anlaştı.  Pirhasan “Kalp Atışı” ve “Seviyor Sevmiyor” dizilerinde kendini yönetmen olarak ispatladı.

Mucize Doktor Dizisi Konusu

Dizinin konusu aslında tanıdık. Yeşilçam klasiklerinden olan “Doktor Civanım” buna benzer bir filmdi. Dizide ise Otizm ve Savant Sendromu hastası olan özel bir cerrahın hikayesini izleyeceğiz. Genç cerrahın kimsenin bilmediği özel bir hastalığı var: Savant Sendromu. Savant Sendromunu hemen açıklayalım. Savant Sendromu genel zekâ düzeyi ortalamanın altında olmasına karşın bir ya da birden fazla alanda korkunç bilgi sahibi olan insan demek. Başlangıçta insanlarla iletişim kurmakta zorlanan bu genç doktor, hastalığını öğrendikten sonra kimsenin kendisinden şüphelenmemesi için senaryolar üretmeye başlar. Örneğin iş arkadaşlarına değişik tıbbı hediyeler verir.  

Mucize Doktor Oyuncu Kadrosu

 

Taner Ölmez (Ali)

1986 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro mezunu Taner Ölmez, “Kayıp Şehir” dizisi ile tanındı. Özellikle “Medcezir” dizisinde oynadığı Mert karakteri ile fenomen haline gelen oyuncu Muhteşem Yüzyıl Kösem de Genç Osman’da görev yapmıştı.

Özge Özder (Kıvılcım)

1978 Ankara doğumlu oyuncu, Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu. 4 yıl tiyatro oynadıktan sonra dizi sektörüne “Haziran Gecesi” ile adım attı. Özellikle Kocaman Ailem” dizisinde Güzide karakteriyle dikkat çeken oyuncu, “Umutsuz Ev Kadınları” dizisiyle şöhretini pekiştirdi. “Ulan İstanbul” , “Kehribar”, “Umuda Kelepçe Vurulmaz” gibi dizilerde de rol alan oyuncuya Mucize Doktor dizisinde başarılar diliyoruz.

Reha Özcan (Adil)

1965 Bingöl doğumlu sanatçı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunudur. Hem alaylı hem mektepli oyunculardan olan Reha Özcan İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan emekli oldu. Birçok dizide oynayan sanatçı, özellikle Bizim Hikaye’ dizisinde ‘Fikri’ karakteriyle gönlerde taht kurdu.

10-07-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar