Mucize Doktor Sonu Oldu! İddialı Dizi Final Yapıyor!

Mucize Doktor Sonu Oldu! İddialı Dizi Final Yapıyor!
Sezona büyük umutlarla başlayan diziler erken final yapmaya başladılar. Bu yapımlardan biri de TRT 1'in iddialı yapımı Şampiyon oldu. İşte detaylar!

Yeni sezon başladı. Kıran kırana bir reyting savaşı da bütün kanalları ve yapımları tehdit etmeye başladı. Yeni yayın dönemiyle birlikte oldukça sert geçeceği belli olan reyting savaşlarının ne yazık ki ilk kurbanı da belli oldu. Henüz yeni başlayan dizilerin ilk üç, dört bölümleri yayınlanmışken bir anda bazı kanallar dizilerin kötü reytinglerini bahane göstererek final kararı almaya başladı ya da başlamak üzere. Reytingleri bahane göstererek ilk final kararı alınan dizi ise kamu kanalı TRT 1’de Perşembe akşamları yayınlanan Şampiyon dizisi oldu. Evet ne yazık ki dizinin daha ilk üç bölümü yayınlanmışken TRT yönetimi dizinin kötü giden reytinglerini ve yüksek maliyetini bahane göstererek dizinin 16. Bölümde final yapacağını açıkladı. İşte detaylar!

Şampiyon’un Nefesi Sezonu Tamamlayamadı!

Uzun çalışmalar sonucu bütün bir yaz ve daha öncesinde üzerinde çalışılan, her ayrıntısına dikkat edilen, özel hocalardan dersler alınan ve sezona oldukça iddialı bir giriş yapan TRT 1 ekranlarındaki Şampiyon dizisi ne yazık ki erken havlu attı ve final kararı aldı. BKS Yapım tarafından hazırlanan ve Kafkas lakaplı bir boksörün ve oğlunun hayatını anlatan dizinin üzerinde aylarca çalışılmış, çok itinayla cast oluşturulmuş, başrol oyuncusu Tolga Sayışman’a özel boks dersleri bile aldırılmıştı. Yapılan tanıtımlarda da oldukça iddialı bir şekilde hazırlandığı belli olan dizi TRT’nin de büyük beklentiler içinde olduğu yapımlardan biri olmuştu.

Ancak yayına başlar başlamaz kötü reytinglerle yüzleşen dizi ilk üç bölümünde bekleneni verememişti. Bunun üzerine TRT yönetimi apar topar bir şekilde dizinin 16. Bölümle birlikte final yapacağını açıkladı. Buna sebep olarak da kötü reytingler ve projenin yüksek maliyeti sebep gösterildi.

Mucize Doktor Etkisi Ne Kadar?

Perşembe akşamları TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan şampiyon dizisi Fox Tv’de yine Perşembe akşamları yayınlanmaya başlayan yeni dizi Mucize Doktor’un karşısında yer alıyordu. Ancak Mucize Doktor’un ilk bölümden itibaren reytingleri adeta alt üst ederek zirveye kurulması karşısında yer alan yapımları da zor durumda bırakmıştı. Yüksek reytingleri toplayan Mucize Doktor rakiplerine adeta şans tanımayarak onların erken final yapmasına da dolaylı da olsa sebep olmuş oldu. Ayrıca ülkemizde daha önce de boks konulu bir dizi yapılmış ve o da ne yazık ki seyirciden rağbet görmemişti. Şampiyon’un erken final kararıyla birlikte yapımcıların bu konuya yaklaşırken iki kez düşüneceği artık çok açık olarak anlaşılmış oldu.

02-10-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler