Nazan Öncel Üvey Oğluyla Barıştı

Nazan Öncel Üvey Oğluyla Barıştı
Ünlü şarkıcı, besteci ve söz yazarı Nazan Öncel ile üvey oğlu arasındaki miras davası sulh yoluyla çözüldü ve taraflar barıştı.

Ünlüler dünyasında zaman zaman aile içinde yaşanan tartışmalar ve olayların mahkemeye intikal etmesi haberlerde ya da internet sitelerinde okuyuculara ulaştırılır. Olaylar çoğunlukla miras ya da değişik maddi sebeplerle yaşanıyor. Aile içinde yaşanılan bu olaylar kimi zaman sulh yoluyla çözüme kavuşurken kimi zaman da ne yazık ki en istenmeyen olur ve mahkeme taraflar arasında bir karar verir. Böyle bir olay ve tartışmada ünlü şarkıcı, besteci ve söz yazarı Nazan Öncel ile üvey oğlu Berdan Togay arasında yaşanıyordu. İşadamı Akşit Togay’ın oğlu Berdan Togay’ın Nazan Öncel ve Nazan Önceli’in de Berdan Togay aleyhine açtığı davada taraflar sulh yoluna gitmeye karar verdi ve aralarındaki anlaşmazlığı çözdü. Böylece ikili arasında süren mahkeme sona erdi ve aile içi bir tartışma anlaşmayla sonuçlanarak herkesi mutlu etti.

Sulh Yoluna Gittiler

İşadamı Akşit Togay bundan dört yıl önce kalp krizi geçirerek hayata veda etmişti. Bunun üzerine Akşit Togay’ın oğlu Berdan Togay, üvey annesi Nazan Öncel’e mirastan düşen payını alabilmek için dava açmıştı. Berdan Togay ayrıca üvey annesi Nazan Öncel’e Kemerburgaz’da oturdu villa için ecrimisil (haksız işgal tazminatı) davası açmıştı. Davayı kısmen kabul eden mahkeme bilirkişi tarafından yapılan tespit sonucu Nazan Öncel’in oturduğu villanın altı günlük ecrimisil tutarı olan 413 lirayı Berdan Togay’a ödemesine karar verdi. Bunun üzerine Berdan Togay yeniden mahkemeye başvurarak 22 aylık ecrimisil bedelinin tahsili için 60 bin liralık dava açtı. Bunun üzerine Nazan Öncel’de ortaklığın giderilmesi davası açmıştı. Tarafların birbirinin aleyhine açtıkları davalar devam ederken Nazan Öncel’in avukatı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Nazan Hanım ile üvey oğlu Berdan Togay karşılıklı olarak birbirlerine açtığı davalardan vazgeçmiştir. Her iki taraf da sulh olmuştur” ifadeleri kullanıldı. Böylece aile içi bir sorun sulh yoluyla çözüme kavuşmuş oldu.

Nazan Öncel Kimdir?

Ünlü şarkıcı, söz yazarı ve besteci Nazan Öncel 6 Şubat 1956 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Erken yaşlardan itibaren müzikle iç içe bir hayat süren Nazan Öncel 1975 yılında İzmir Radyosu’nun düzenlediği yarışmada birinci olmuştur. Henüz 22 yaşında Sana Kul Köle Olmuştum adlı 45’liğini çıkaran ünlü şarkıcı pek çok bilinen şarkıya imza atmıştır. Pek çok albümü de piyasaya süren ünlü ismin en bilindik eserleri arasında Aynı Nakarat, Gitme Kal Bu Şehirde, Aşık Değilim Olabilirim, Geceler Kara Tren, Dillere Düşeceğiz Seninle, Bırak Seveyim Rahat Edeyim, Bu Havada Gidilmez bulunmaktadır.

26-11-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar