Nebahat Çehre güzel bir veda istiyor

Nebahat Çehre güzel bir veda istiyor
Nebahat Çehre : "Güzel bir iş olursa karşınıza geleceğim. Takipçilerimde özlem var. Onlara güzel bir veda etmek istiyorum." dedi.

Nebahat Çehre Ak-Mer’de nasıl bir mesaj verdi? Daha 15 yaşında güzellik kraliçesi seçilmesi hakkında şimdiki düşünceleri ne? Çehre’nin sinemaya geçiş serüveni nasıl gerçekleşti ve kaç film çevirdi? Türk sinemasının en karizmatik oyuncularından Yılmaz Güney ile evliliği hakkında neler söyledi? Hepsi ve daha fazlası yazımızın içeriğinde.İşte detaylar...

Nebahat Çehre güzel bir veda istiyor

Aşk-ı Memnu dizisindeki Firdevs karakteriyle fırtınalar estiren Türk sinemasının emektar isimlerinden Nebahat Çehre  İstanbul’un ünlü alışveriş merkezi Ak-Mer’de görüntülendi. Burada kendisine sorular yönelten muhabirleri kıramayan usta oyuncu sorulan bir soru üzerine  "Bir proje için beklemedeyiz. Revize ediliyor. İyi çıkarsa belki başlarım. Belki de seneye bırakırım. Güzel bir iş olursa karşınıza geleceğim. Takipçilerimde özlem var. Onlara güzel bir veda etmek istiyorum." dedi.

15 yaşında güzellik yarışmasına katılmam yanlıştı

Daha 15 yaşındayken güzellik kraliçesi seçilen Nebahat Çehre o günkü davranışının çok yanlış olduğunu daha önceki  ifadelerinde şöyle  anlatmıştı:"15 yaşındaydım, benden iki yaş büyük bir arkadaşım katılacaktı, başvuru için beraber gittik. Orada 'siz de katılın' dediler. Annem de güzellere çok meraklıydı. Anneme sordum, 'Çok ufaksın ama istiyorsan seçmelere gir' dedi. Bilinçsizlikti, bence çok yanlıştı. Güzellik kavramını bilmiyordum, çocuk sayılırdım yani."

127 filmde rol aldım

Çehre daha sonra sinemaya geçiş sürecinin nasıl gerçekleştiğini "İki sene boyunca sinema tekliflerini kabul etmedim. Taksim Sarayı'nda bir mimarın yanında sekreterlik yaptım, ardından da Çocuk Tiyatrosu'na başladım. Dostlar arasından bir menajer çıktı. 'Neden sinemaya başlamıyorsun?' dedi. Bir filme başladım şımarık bir salon kızını oynuyordum, rolü yarıda bıraktım. Bilinçsiz bir oyuncu ne yaparsa, 'Ben zengin şımarık bir çocuğu değilim' dedim, özleştirmiştim kendimi. Sonra bir avukatlık rolü çıktı. Üvey babam da avukattı. 'Kanun Kanundur' filmiyle sinemaya başladım. 127 filmde rol aldım" diyerek dile getirdi.

Yılmaz Güney’i ben ayarladım

Yılmaz Güney ile evliliğini "Yılmaz'ı ben ayarladım.  Çok yakışıklık bir adamdı. Sinemadaki karakteriyle alakası yok. Disiplin, oyunculuk ve hayata bakış açısından bana çok katkısı oldu.Müthiş disiplinliydi, bende o kadar yer etti ki setlere ben disipline koymak istiyorum, antipatik oluyorum. Yılmaz çok ince ruhlu bir insandı. Eve bir gün çiçeksiz eve gelmemiştir. İç dünyası başka, dışa vuruşu bambaşka oluyordu."  İfadeleriyle anlattı.

10-04-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar