Tuba Ünsal'dan samimi açıklamalar: Namaz kılmaya başladım

Tuba Ünsal'dan samimi açıklamalar: Namaz kılmaya başladım
Ünlü oyuncu Tuba Ünsal yıllar sonra konuştu. Hayatı ve kızı hakkında samimi açıklamalar yapan Tuba Ünsal namaz kılmaya başladığını da söyledi.

Sinema filmlerinin ve dizilerin bir döneme damga vuran isimlerinden Tuba Ünsal uzun zamandır ekranda görünmüyor. Vizontele Tuuba filmiyle de özdeşleşen Tuba Ünsal hayatı hakkında samimi açıklamalar yaptı. Başarılı ve güzel oyuncu Tuba Ünsal, manevi hayatındaki değişiklikler hakkında da konuştu. Şamdan Plus'a röportaj veren Tuba Ünsal kendisini özleyenlerle de buluşmuş oldu. Bir süredir yakalandığı hastalıkla mücadele eden ve hastalığını atlatan Tuba Ünsal, kendisine sorulan soruları içtenlikle cevapladı.

Babaannem kara çarşaflı bir Müslüman idi

Tuba Ünsal bağırsak sendromu nedeniyle zor günler yaşamış ve yaptığı diyetlerle hastalığı atlattığını belirtmişti. Şimdi daha iyi olan Tuba Ünsal'a hayatta takıldığı anlarda nelerden güç aldığı soruldu. Duanın gücüne inandığını belirten Tuba Ünsal, "Dua ederim. Küçükken çok dindar bir ailenin parçasıydım, babaannem kara çarşaflı bir Müslüman idi. Babaanem Sare'yle müthiş bir ilişkim vardı. Kızıma onun adını koyarken dua ettim, ruhu ona üflensin, onun gibi merhametli biri olsun diye. Onun sayesinde namaz kılmayı, dua okumayı ve ibadet etmeyi öğrenmiştim. Sonra dinin modern toplumdaki tabuları ve üzerindeki baskıyla bir anda kendimi meditasyon yaparken, anlamadığım dilde Sanskritçe mantralar dinlerken buldum" ifadelerini kullandı.

Tuba Ünsal'dan namaz ve yoga karşılaştırması

"Secde etmenin kan akışıyla birlikte hipofiz bezi üzerinde müthiş olumlu bir etkisi var. Yogadaki balasana pozu ve secde etmek aynı etkiyi yaratıyor" diyen Tuba Ünsal meditasyonla namaz arasında kurduğu bağlantı hakkında konuştu. Tuba Ünsal,"Sonra aslında 'kolektif dua' diye bir şey olduğunu keşfettim, yani bu topraklarda herkesin ortak ettiği duanın titreşiminin mucizelerini gördüm. Şimdi tekrar dua etmeye başladım. Sabah namazına da başladım. Secde etmenin kan akışıyla birlikte hipofiz bezi üzerinde müthiş olumlu bir etkisi var. Yogadaki balasana pozu ve secde etmek aynı etkiyi yaratıyor. İkisinin de kelime karşılığı "Boyun eğmek, teslim olmak." Dini vecibeleri yerine getirmek için bütüncül bir hayat değişimine giremiyorsam da kendime iyi geleni seçmekte özgürüm" dedi.

Hayatla başa çıkmak için maneviyatımı güçlendiriyorum

Toplumsal olarak dinin büyük bir tabu haline getirildiğinin altını çizen Tuba Ünsal, "Eskiden namaz kıldığımı söylemeye çekinirdim çünkü bizim toplumumuzda din büyük bir tabu ve modernleştirilemez gibi algılanıyor. Hemen hayatınızın geri kalanıyla eleştiriliyorsunuz. Namaz kılan başını kapatmak zorunda, içkili ortamda da olamaz gibi. Bunlar keskin tabular. İşin özü hayatla başa çıkmak için maneviyatımı güçlendiriyorum" açıklamasında bulundu.

20-03-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar