Neşet Ertaş filmi ile ilgili yapımcısı dan açıklama

Neşet Ertaş filmi ile ilgili yapımcısı dan açıklama
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili tartışma ve hukuki süreç devam ediyor. Gösterime girmesi konusunda tedbir kararı alınan film için yapımcıdan açıklama geldi.

Sinema seyircisi tarafından heyecanla beklenen ve fragmanları yayınlanmaya başlayan biyografi türü filmlerden biri olan Garip Bülbül Neşet Ertaş Filmi proje olarak gündeme geldiğinden beri tartışmaların içinde yer aldı. Dijital sanatlar tarafından hazırlanan ve yapımcılığını bu tür Biyografi filmleriyle adını duyuran Mustafa Uslu’nun yaptığı Garip Bülbül Neşet Ertaş Filmi yapımcı ile Neşet Ertaş’ın arasında yaşanan tartışma ve anlaşmazlıklar sebebiyle bir kez daha gündemde. Daha önce de anlaşmazlık yaşayan taraflar bir kez daha tam da film vizyona girmek için gün sayarken karşı karşıya geldi. Ailesinin izin vermediği ve buna karşın Mustafa Uslu’nun başka bir şekilde çektiği film için mahkemeye tedbir kararı için başvuran neşet Ertaş’ın ailesi filme tedbir kararı aldırdı. Bunun üzerine yapımcı Mustafa uslu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mustafa Uslu’dan Açıklama Geldi

Garip Bülbül Neşet Ertaş Filmi için Neşet Ertaş’ın ailesi tarafından mahkemeye başvurularak filmin yayınlanmasının durdurulması talep edildi ve mahkeme bu talebi haklı görerek filme tedbir kararı koydu. Bunun üzerine yapımcı Mustafa Uslu bir açıklama yaptı. Mustafa uslu açıklamasında “Garip Bülbül Neşet Ertaş filmimizle ilgili, büyük ustamızın değerli hatırasına yakışmayan çok üzücü bir sürecin içindeyiz. Prof. Dr. Erol Parlak’ın merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın onayı ve resmi muvafakatiyle kaleme aldığı Garip Bülbül Neşet Ertaş isimli kitabından uyarlanan filmimizin Neşet Ertaş’ın hayatına ve Abdal kültürüne yakışan, kişilik hak ve manevi değerlerine saygılı bir sanat eseri olduğu sabit iken ihtiyati tedbir kararı ile bir sanat eserinin seyirci ile buluşması ertelenmek zorunda bırakılmıştır. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuklar Mahkemesince filmimize verilen ihtiyati tedbir kararına yapım şirketi Dijital Sanatlar olarak itirazlarımızı sunmuş bulunmaktayız” ifadeleri kullanıldı.

Karar Bekleniyor

Mustafa Uslu ayrıca açıklamasında “inanıyoruz ki itirazlarımız mahkemelerce en kısa sürede değerlendirilecektir. Başvurularımız neticesinde hukuka ve hakkaniyete uygun, kişilerin, özel ve resmi kurumların haksız yere telafisi mümkün olmayan zararlara uğramasını engelleyecek nitelikte lehimize karar çıkacağına inancımız tamdır. Sinema filmimizin seyircisiyle buluşacağı gün için gerekli tüm resmi çabayı ve girişimleri hukuka saygılı biçimde yerine getirmeyi sürdürdüğümüzü kamuoyunun dikkatine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

18-12-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar