Nöbet Yüzbaşı Yiğit Alkan (Saygın Soysal) kimdir?

Nöbet Yüzbaşı Yiğit Alkan (Saygın Soysal) kimdir?
Nöbet dizisinde Yüzbaşı Yiğit Alkan karakterine hayat veren Saygın Sosyal kimdir? Daha önce hangi dizi ve filmlerde rol almıştır?

Pana Film tarafından Show Tv için yapılan ve yapımcılığını Necati Şaşmaz’ın üstlendiği Nöbet Dizisi’nin ilk bölümü 3 Mart Pazar akşamı yayınlandı. Uzun süredir çekimleri devam eden dizinin ilk bölümü seyirci tarafından beğenildi ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Reyting sıralamasında da ilk bölüm olmasına rağmen iyi bir başlangıç yapmayı başardı ve totalde 6. Sıradan giriş yaptı. Canli Tv takipçileri için Nöbet Dizisi oyuncularından Yüzbaşı Yiğit Alkan’ı canlandıran saygın Soysal kimdir, Yüzbaşı Yiğit nasıl bir karakter araştırdık.  

Yüzbaşı Yiğit Alkan Kimdir?

Jandarma Özel Hareket Komutanı Yüzbaşı Yiğit Alkan şehit olan Yüzbaşı Orhan’ın devre ve sınıf arkadaşıdır. Yüzbaşı Orhan’ın şehit edilmesi üzerine sınıf arkadaşı Yiğit Yüzbaşı intikam almak için yemin eder ve Yüzbaşı Orhan’ı şehit eden terörist grubun ve grubun lideri Jiyan kod adlı teröristin peşine düşer. Alınan bir ihbar üzerine teröristlerin yerini belirleyen Yiğit Yüzbaşı timiyle teröristlerin peşine düşer ancak bu bir tuzaktır. 

Show TV canlı izle

Saygın Soysal Kimdir?

Nöbet Dizisi’nde Yüzbaşı Yiğit Alkan’ı canlandıran Saygın Soysal, 21 Mayıs 1982 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları bölümünden mezun olan Soysal 2005 yılında Kırık Kanatlar dizisinde Çavuş Yunus, 2006 yılında Hatırla Sevgili’de Recep Tayyip Erdoğan'ı, 2013 yılında Muhteşem Yüzyıl’da Mercan Ağa karakterini canlandırmıştır. Bunların dışında birçok başka yapımlarda da rol alan saygın Soysal’ın rol aldığı bazı projeler aşağıdaki gibidir. 

2012 - Jin (Çavuş) (Sinema Filmi)
2011 - Yurt (Sinema Filmi)
2011 - Al Yazmalım (Tahir Oğuz) (TV Dizisi)
2010 - Türkan (Ali) (TV Dizisi)
2009 - Bu Kalp Seni Unutur mu? (Kürşad Süvarioğlu) (TV Dizisi)
2007 - Tiksinti (Kamil) (Sinema Filmi)
2007 - 2008 - Asi (TV Dizisi)

NÖBET KONUSU

Gece vakti bu dağlarda ya kurt gezer ya jandarma sloganıyla yayına giren Nöbet dizisinin konusu diğer askeri projeler gibi terör örgütleriyle ve teröristle mücadele şeklinde özetlenebilir. Dizi Jandarma komutanı Yüzbaşı Orhan Korkut’un teröristlerle girilen bir çatışmada askerlerini korumak için kendi canını feda ederek şehit olmasıyla başlıyor. Bu olay büyük bir infial yaratırken Yüzbaşı Orhan Korkut’un yerine Binbaşı Barış Kalender tayin oluyor ve üzgün askerlerin moralini yükseltmek için başınızı eğmeyin diyerek onları yüreklendiriyor ve şehit komutanları Yüzbaşı Orhan Korkut’un intikamını almaya yemin ediyor. Aynı anda Orhan Yüzbaşı’nın intikamını almak için Yüzbaşı Yiğit Alkan’da yemin ediyor. 

Aynı zamanda bölgede huzursuzluk çıkaran bölgenin zenginlerinden Ziya Cevran’la da uğraşmak zorunda kalan Barış Binbaşı ve jandarma Özel harekatın komutanı Yiğit Yüzbaşı teröristleri bölgeden çıkarmak için çalışmaya başlıyor. 

05-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar