Oyuncu Handan Ertuğrul Hayatını Kaybetti

Oyuncu Handan Ertuğrul Hayatını Kaybetti
Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden olan ve Muhsin Ertuğrul’un da eşi olan ünlü tiyatro oyuncusu Handan Ertuğrul 94 yaşında hayata veda etti.

Son zamanlarda oyuncu ve sanat dünyasında yaşanan kayıplara bu gün bir yenisi daha eklendi. Bugün Türk Tiyatrosuna yıllarca emek veren usta bir oyuncu hayatını kaybetti. Türk Tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan ve yıllarca tiyatroya emek veren, hizmet eden usta oyuncu Handan Ertuğrul bugün 94 yaşında hayata veda etti. Uzun süre tiyatro oyunlarında rol alan ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Olan Handan Ertuğrul aynı zamanda Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden biri olan ve Tiyatro’nun ilk Genel Müdürü Muhsin Erturul’un da eşiydi. Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenin ardından usta oyuncu Handan Erturul’un cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Usta oyuncunun hayata veda etmesi bugün magazin basınında ve sosyal medyada geniş şekilde yer alırken Tiyatro dünyası da acı kaybın ardından derin bir üzüntü içine girdi.

Muhsin Ertuğrul’un Eşi Oyuncu Handan Ertuğrul Hayata Veda Etti

Devlet Tiyatrolarından emekli olan ve uzun yıllar boyunca tiyatroya emek veren usta oyuncu Handan Ertuğrul bugün 94 yaşında hayata veda etti. Usta isim, Türk Tiyatrosu’nun ilk Genel Müdürü Muhsin Erturul’un da eşi olan ve pek çok oyunda rol almıştı. Cuma günü İstanbul Muhsin Ertuğrul sahnesinde düzenlenecek törenin ardından usta oyuncunun Cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği örenildi. 94 yaşında hayata veda eden usta isim için pek çok tiyatro oyuncusu ve seveni taziye mesajları yayınladılar. Bizde usta isme Allah’tan rahmet yakınlarına, sevenlerine ve tiyatro camiasına sabırlar diliyoruz.

Handan Ertuğrul Kimdir?

94 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Handan Ertuğrul 1927 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Henüz ortaokula giderken Ankara Radyosu Tiyatro Kolunda çalışan usta oyuncu 1942 yılında Ankara devlet Konservatuarına girmiştir. Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Muhsin Ertuğrul’la evlenen usta oyuncu özellikle sesi ve güzelli ile çok ünlenmiştir. 1992 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli olmuştur. Oyuncu emekli olana kadar pek çok tiyatro oyununda rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır. Faust, Köşebaşı, Çığ, Fatih, Çayhane, Genç Osman, Üçüncü Selim, Hizmetçiler, Misafir, Cengiz Han’ın Bisikleti, Andorra, Martı, Üç Kuruşluk Opera ve Kördüğüm.

01-04-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar