Oyuncu Kemal Kuruçay vefat etti

Oyuncu Kemal Kuruçay vefat etti
Seksenler dizisinde Seyfi karakterini canlandıran Kemal Kuruçay vefat etti. Aniden vefat eden Kemal Kuruçay'ın acı haberi Seksenler ekibi ve sevenlerini derinden sarstı.

Televizyon dizilerinin sevilen karakterleriyle hatırlanan Kemal Kuruçay'dan acı haber. Sevilen oyuncu Kemal Kuruçay'ın ani vefatı sevenlerini ve Seksenler ekibini derinden sarstı. Kemal Kuruçay birçok dizide rol almıştı. En son Seksenler dizisi ile ekranda olan Kuruçay 59 yaşında vefat etti. Seksenler setinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Kuruçay tiyatro ve sinema oyunculuğu ile de bilinen isimlerden biriydi. Seksenler dizisinde daha önce de Rasim Öztekin vefat etmişti. Kemal Kuruçay'ın vefatı ise Seksenler ekibi ve seyirci için ikinci şok oldu. Kemal Kuruçay'ın vefat haberini ise tiyatrocu Nedim Saban duyurdu.

Seksenler'in Seyfisi Kemal Kuruçay öldü

Seksenler ve Çocuklar Duymasın dizilerinin unutulmaz oyuncusu Kemal Kuruçay sette geçirdiği ani kalp krizi sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 59 yaşındaki oyuncu hayata veda etti. Kemal Kuruçay'ın vefat haberini ise Nedim Saban verdi. Saban sosyal medya hesabından paylaştığı notta Kuraçay'ın vefat ettiğini söyledi. Nedim Saban, "Çok yetenekli bir oyuncu, çok iyi bir insandı Kemal Kuruçay. İki Oda Bir Sinan oyununda birlikte çalışmıştık, büyük bir sevgi ve özveriyle bağlıydı mesleğe. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Kemal Kuruçay kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Kemal Kuruçay erken bir yaşta hayata gözlerini kapattı. Seksenler dizisinde rol alan Kuruçay, birçok unutulmaz yapımın kadrosunda yer aldı. Çocuklar Duymasın, Gurbetçiler, Reyting Hamdi, Zor Baba, Yasemince gibi dizilerde farklı karakterleri canlandırdı. Mandıra Filozofu filminde kendisi gibi Seksenler kadrosundayken vefat eden Rasim Öztekin'le birlikte rol aldı. 10 Haziran 1962 yılında Ankara'da doğan Kuruçay aynı zamanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin de kurucuları arasında yer almıştı. 1990'lı yıllarda tiyatrocu Mehmet Karagül'le uyumlu bir ikili olan Kuruçay, İstanbul Bura Mı? Sinema filminde oynamıştı.

Oyuncu Kemal Kuruçay'ın vefatı nedeniyle TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da bir mesaj yayınladı. Sobacı sosyal medya hesabından, "Usta oyuncu Kemal Kuruçay'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Sanatçımız, Seksenler dizimizdeki "Seyfi" karakteriyle hepimizin hatıralarında güzel izler bıraktı. Başta ailesi olmak üzere sevenlerine başsağlığı, sevgili Kuruçay'a Allah'tan rahmet diliyorum" notunu paylaştı.

22-10-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar