Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan (Devrim Yakut) kimdir?

Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan (Devrim Yakut) kimdir?
Payitaht Abdülhamid'in 4. sezonu merakla bekleniyor. TRT 1 dizisi Abdülhamid kadrosuna Cemile Sultan rolüyle Devrim Yakut da katıldı? Ayrıntılar haberimizde...

TRT 1’in beğenilerek izlenen 4. Sezonuna giren tarihi dizisi Payitaht İstanbul kadrosunu yeni oyuncularla güçlendirmeye devam ediyor. Diriliş Ertuğrul’un TRT 1’den ayrılmasıyla Payitaht Abdülhamid kanal için oldukça önem arz ediyor. Seyirciler dizinin yeni karakterlerinden olan Cemile Sultan’ı merak ediyor. Tarihte Cemile Sultan kimdir? Cemile Sultan’ı oynayan Devrim Yakut Kimdir? Devrim Yakut’un görev aldığı dizi ve sinema filmleri hangilerdir? V.b. sorulara siz de cevap arıyorsanız bu haberimiz tam size.

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği Payitaht Abdülhamid’in kadrosuna yapılan iki transferi Birsen Altuntaş sosyal medyadan duyurdu. “4. Sezoun merakla beklenen dizinin ekibine Devrim Yakut Cemile Sultan olarak Alp Akar da Nureddin Efendi rolüyle katıldı” Bildiğiniz gibi Alp Akar Bizim Hikaye dizisindeki oyunculuğuyla büyük beğeni toplamıştı.

Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan Kimdir?

Payitaht Abdülhamid her sezona yeni oyuncularla giriyor. Dizinin 4 sezonunda kadrosunda olacak yeni oyuncular da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan Osmanlı İmparatorluğunun 31. Padişahı olan Sultan Abdülmecidîn kızıdır. Cemile Sultan 1843 yılında dünyaya gelmiş olup 1914 yılında da vefat etmiştir.

Bilindiği gibi 2. Abdülhamid tahta 1876 yılında çıktıktan sonra kardeşi için Kandilli’deki sarayı 25 bin altın ödeyerek satın almış ve Cemile Sultan’a hediye etmiştir.

Cemile Sultan saray adamlarından olan Mahmut Celalettin Paşa ile evlendirilince uzun süre bu sarayda yaşamıştır. Cemile Sultan Korusu hala gidilip gezilebilen İstanbul’un güzel bölgelerindendir.

Payitaht Abdülhamid Devrim Yakut Kimdir?

Devrim Yakut’u en çok Düğün Dernek filmleri ile tanıdık. 1968 Ankara doğumlu olan Seher Devrim Yakut Ankara’da ilk eğitimine başlar ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olur. Sanatçı 1994 ve 2003 yılları arasında Devlet Tiyatrolarında oyunculuk da yapmıştı. Adana Devlet Tiyatrosunun kurucularındandır. Devrim Yakut mezun olduğu Ankara Üniversitesi’nde öğretim görevi olarak da çalışmaktadır.  

Devrim Yakut’un görev aldığı diziler ve sinema filmleri nelerdir?

Derim Yakut tiyatroya gönül vermiş biri olarak televizyona 2006 yılında giriş yapar.

2015 – Ekşi Elmalar (Sinema Filmi)

2015 – Düğün Dernek 2: Sünnet (Hatice) (Sinema Filmi)

2015 – Kardeş Payı 2. Sezon (Anlatıcı / Dış Ses) (TV Dizisi)

2014 – Çalsın Sazlar (Sinema Filmi)

2014 – Yağmur: Kıyamet Çiçeği (Saviye Koyuncu) (Sinema Filmi)

2014 – Sadece Sen (Hülya) (Sinema Filmi)

2014 – Home Ofis (TV Dizisi)

2014 – Bana Masal Anlatma (Selma) (Sinema Filmi)

2014 – Analı Oğullu (Sidar) (TV Dizisi)

2014 – 8 Saniye (Teyze) (Sinema Filmi)

2013 – Vicdan (Esma) (TV Dizisi)

2013 – Düğün Dernek (Hatice) (Sinema Filmi)

2013 – Kelebeğin Rüyası (Fikriye Onur) (Sinema Filmi)

2013 – Ben Onu Çok Sevdim (Naciye Aydan) (TV Dizisi)

2012 – Annem Uyurken (Nuran) (TV Dizisi)

2011 – Yeniden Başla (Neriman) (TV Dizisi)

2011 – Lüks Otel (Frida) (Sinema Filmi)

2011 – Keşanlı Ali Destanı (Rukiye) (TV Dizisi)

2008 – 2015 – Unutma Beni (Nermin) (TV Dizisi)

2006 – Hisarbuselik (Naciye) (TV Dizisi)

03-08-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler