Payitaht'ta Mahmut Paşa nasıl kurtulacak?

Payitaht'ta Mahmut Paşa nasıl kurtulacak?
Her dizinin bir kötüsü olur ama Mahmut Paşa Payitaht'ı alıp götürecek derecede sert bir kötü değil. Hatta zaman zaman karakterin komedi tarafının da işlenmesi seyircide farklı duygulara sebep olabiliyor.

Trt 1'de bu akşam 16. bölümü yayınlanacak Payitaht Abdülhamid dizisinde heyecan günden güne artıyor. Bülent İnal'ın Sultan Abdülhamid rolünde görev aldığı Payitaht dizisinde izleyiciler bu hafta Mahmud Paşa'nın sonunu merakla bekliyor. 

Mahmud Paşa nasıl kurtulacak?

Her dizinin bir kötüsü olur ama Mahmut Paşa Payitaht'ı alıp götürecek derecede sert bir kötü değil. Hatta zaman zaman komedi tarafının da işlenmesi seyircide farklı duygulara sebep olabiliyor.

Sultan Abdülhamid'in eline geçen Hollanda vesikasının peşine düşen Mahmud Paşa yine bir takla attırmazsa yolun sonuna geldi gibi duruyor.

İhanet eden herkese mutlaka cezası kesilir. Er ya da geç bu gerçekleşir. Tabii seyirci şu anda Mahmud Paşa'yı sevmiş durumda bu da onun biletini uzatacaktır.

Sultan Abdülhamid'in planlanan entrikaları öğrenmesi ve yanına kadar sokulan hainlerin peşine düşmesi 16. bölümün ana hikayesi olacak.

Haliyle bizi heyecanlandıran Sultan'ın Mahmud Paşa'yı çağırma sahnesi çok basit bir şekilde geçiştirilebilir de. Ya da hikayeciler Mahmud Paşa'yı kurtaracak sağlam bir yol bulmuşlardır.

Sürekli sinirli Abdülhamid!

Sultan Abdülhamid'in ne hikmetse bütün tavırları sert. Konuşması, yürüyüşü sürekli istim üzerinde bekleyen bir durumu çağrıştırıyor. Karakterin önemini dikkat çekmek için bu tavırlar benimsenmiş olabilir ama sürekli bağıran ve sinirli tavırlar gösteren biri seyirciyi gerçeklikten uzaklaştırıyor.

Aslında hikaye netleşti! Biraz daha karakteri dışarıya çıkarıp doğallaştırmak lazım. Abdülhamid, Hiram'dan öğrendikleri ile bundan sonra atacağı adımları belirlemiş cepheyi nereye açacağı artık netleşmiştir.

Akın Akınözü (Ömer) karakteri dizide hala tam olarak ne yaptığı belli olmayan bir karakter. Abdülhamid dizisi yapmaya çalışırken Ömer'le reyting alma çabası hikayecileri zorluyor ve bu da Ömer'i etkisiz kılıyor. Öyle ki fragmanlarda Ömer tek sahnede bile kendine zor yer buluyor. Herkes farkına varmış, dizi Ömer için takip edilmiyor. Ama ilk başlangıç hiç de böyle değildi. Senaryo grubu oluşturdukları karakteri el birliğiyle bitirdiler.

Cuma günlerinin diğer iddialı dizilerinden olan Atv'nin Aşk ve Mavi dizisi ile Star Tv'nin İstanbullu Gelin  dizisi aynı seyirci profiline hitap etseler de Payitaht Abdülhamid'in doğrudan etkileşimde olduğu bir dizi yok.  Bu da Trt 1 ve dizi için en büyük şans. Buna rağmen Payitaht'ın AB izleyici grubunda bile reytinginin iyi olmaması düşündürücü bir durum.

Cuma günleri İstanbullu Gelin AB ve ABC'de birinci olurken Aşk ve Mavi genel izleyicide birinci oluyor. 

Payitaht'ın gelecek sezonu erken açıp kapalı mekanlardan kurtularak etkileyici bir hikayeyle seyirci toplaması lazım. Yoksa Abdülhamid'i sevdirmek için de yapılsa genel izleyicide 3 reyting yeterli olmaz.

Bu akşam merakla beklenen bu dizileri canli tv üzerinden de takip edebilirsiniz.

16-06-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar