Pelin Karahan ekranlara geri dönüyor

Pelin Karahan ekranlara geri dönüyor
Kavak Yelleri dizisiyle akıllara kazınan ancak son dönemde ekranlardan uzak kalan Pelin Karahan, bu sezon yeni bir diziyle ekranlara döneceğini açıkladı.

Son dönemde ortalarda görünmeyen Pelin Karahan, Kenan Doğulu konserinde magazincilerle karşılaştı. Kendisine yöneltilen ilk soru bu sezon bir dizide rol alıp almayacağı oldu. Pelin Karahan bu soruya “Yeni bir proje var. Dizi ile ekranlara geri dönüyorum” şeklinde cevap verdi. Son olarak 2016 yılında ATV'den ekrana gelen Yeter dizisinde boy gösteren ve sonrasında geçtiğimiz yıl bir yemek programı sunan Pelin Karahan bakalım hangi dizi projesiyle birlikte yeniden ekranlara dönecek?

Pelin Karahan kimdir?

Pelin Karahan, 6 Ekim 1983 tarihinde başkent Ankara'da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme bölümünden mezun olarak tamamladı. İstanbul'a yerleşmesinin hemen akabinde Neşe Erberk'in sahibi olduğu Erberk Ajansı'na dahil oldu. Böylece oyunculuğa profesyone olarak başladı. Hemen akabinde 2005 yapımı televizyon filmi Cemalim'de rol aldı. Aslında bu onun ilk rolü değildi. Yıllar önce küçük bir çocukken 1991 yapımı Sonsuza Yürümek filminde rol almıştı. Kanal D'nin bir döneme damgasını vuran dizisi Kavak Yelleri'nde rol almaya başlamasıyla tüm Türkiye tarafından tanınmaya başladı. 4 sezon devam eden Kavak Yelleri dizisinde 2007'den 2011'e kadar Aslı karakterine can verdi. Kavak Yelleri dizisiyle 2011 yılında Medya ve Sanat Ödülleri, En Başarılı Dizi Bayan Dizi Oyuncusu ödülünü kazandı. 2012 yılında Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde rol almaya başladı. Dizide 2014 yılına kadar Mihrimah Sultan karakterine can verdi. Kendisini son olarak izlediğimiz dizi ATV'nin Yeter dizisiydi. 2016 yılında ekrana gelen dizide Aylin Harmanlı karakterini canlandırdı. Güzel oyuncu son dönemde dizilerden uzak kaldı. 2018 yılında Pelin Karahan ile Nefis Tarifler isimli programın sunuculuğunu yaptı. Pelin Karahan film ve dizilerin yanı sıra Bu zamana dek Demirdöküm, Nesle Kit-Kat, Coca Cola, Ülker Golf, Yedigün, Carrefour, Penti, Komili ve İpana reklamlarında boy gösterdi. Pelin Karahan, kariyeri dışında mutlu evliliğiyle de gündeme geliyor. 2014 yılında Ali Demir adını verdikleri çocuklarını kucaklarına alan Pelin Karahan ve Bedri Güntay çifti nikah masasına oturdu. Can adını verdikleri ikinci çocuklarını ise 2017 yılında kucaklarına aldılar.

22-07-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler