‘Ru’ Dizisi Konusu Ne? Ne Zaman Başlayacak?

‘Ru’ Dizisi Konusu Ne? Ne Zaman Başlayacak?
Med Yapımcılık tarafından üstlenilen Türkiye’ye girecek Disney Plus için çekilecek yeni dizilerden biri olan Ru’nun konusu ne? Ru oyuncuları kimler? Ru ne zaman başlayacak?

Disney Plus için çekilecek dizilerden biri de Ru adlı dizi oldu. Dizinin cast çalışmaları sürerken başrol oyuncuları netleşti. Amerika merkezli video içerik platformu olan Disney Plus, 14 Haziran itibariyle Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Kış sezonundan bu yana birçok yapımcıyla ve Türkiye’nin yıldız isimleri ile anlaşmalarda bulundu. Halit Ergenç, Şahan Gökbakar, Aras Bulut İynemli, Engin Akyürek, Kenan İmirzalıoğlu, Pınar Deniz, Hande Erçel, Demet Özdemir, Cansu Dere… gibi ünlü isimleri bünyesine kattı. Kattığı bu isimler yalnızca Disney Plus için içerik üretecek. Ünlü isimler atılan imzaların ardından çekimlere başladı. Engin Akyürek’in başrolünde olduğu ‘Kaçış’ dizisinin ilk çekim görüntüleri de gelmeye başladı. Aras Bulut İynemli’li Atatürk diziside çalışmalara başladı. Şimdide Disney Plus için çalışmaları süren yeni dizi Ru’nun konusu, oyuncuları, nerede çekildiği, ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor. İşte yeni dizi ‘Ru’ ile ilgili merak edilenler…

Ru Dizisinin Oyuncuları Kimler?

Medyapım’ın patronu Fatih Aksoy’un yapımcılığını üstleneceği Ru dizisinin yönetmen koltuğunda Bahadır Karata oturacak. Dizinin başrol oyuncuları da belli oldu. 

Ru dizisinin başrolü Mert Yazıcıoğlu olurken, Mert yazıcıoğlu’nun partneri olacak kadın başrol oyuncusu da Meryem Uzerli oldu.

Mert Yazıcıoğlu ilk olarak Karagül dizisinde hayat verdiği Baran karakteri ile dikkat çekmişti. Umuda Kelepçe Vurulmaz, Bir Annenin Günahı, Aşk 101 ve Bir Litre Gözyaşı dizilerinde yer alan oyuncu aynı zamanda Afra Saraçoğlu ile sevgili. Afra Saraçoğlu ise Antepli adındaki dizide Mert Demir ile başrolü paylaşıyor.

Türk bir baba ve Alman asıllı bir annenin kızı olan Meryem Uzerli, Muhteşem Yüzyıl dizisinde ‘Hürrem Sultan’ ile ününü bütün dünyaya duyurmuştu ve en son yer aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde ‘Suzi’ karakteri ile boy göstermiştir.

Mert Yazıcıoğlu ve Meryem Uzerli şimdi de Disney Plus için çekilecek olan Ru dizisinde buluştu. Ru dizisinin başrolleri olan Mert Yazıcıoğlu dizide ‘Uzer’ karakterine hayat verirken, Meryem Uzerli ise ‘Reyyan’ karakterini canlandıracak. Dizinin cast çalışmaları ise devam ediyor. Ru dizisinde daha birçok genç ismin yer alacağı bekleniyor.

Ru Dizisinin Konusu Ne?

Meryem Uzerli’nin canlandırdığı Reyyan karakteri, kendisinden 10 yaş küçük olan Mert Yazıcıoğlunun canlandırdığı Uzer karakteri’ne Aşık olur. Dizide, Uzer ile Reyyan’ın aşk hikayesi anlatılacak.


Ru dizisinde Uzer annesi kanser hastası olan üstün zekalı bir çocuktur. Reyyan ise eşiyle birlikte ‘Ru’ isimli restoranı işletir. Reyyan Uzer’e aşık olur ve yaş farkına bakmadan Uzer’i çok sever. Hem Uzer hem de Reyyan etraflarında büyük bir çevre baskısı görürler. Ru dizisi, herşeye rağmen Aşklarından vazgeçmeyecek olan Uzer ile Reyyan’ın aşk hikayesini konu ediniyor.

Ru Dizisi Nerede Çekiliyor?

Ru dizisi çekimleri, İzmir’in ilçesi Urla’da gerçekleşecek.

Ru dizisi Disney Plus için çekilecek ve Disney Plus’ta yayınlanacak. Disney+ Türkiye’deki üyelik ücretini aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak açıkladı.

Ru Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

Ru dizisi, 2022 Eylül ayında Disney Plus’ta ekranlara gelmeye başlayacak.

26-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar