Saatleri Ayarlama Enstitüsü film oluyor

Saatleri Ayarlama Enstitüsü film oluyor
Klasik eserlerden biri olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabı film oluyor. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü beyaz perdeye aktarılacak.

Klasik edebiyat eserlerinden biri olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü için alınan karar seyirciyi heyecanlandırdı. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın başyapıtlarından olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü film olarak çekilecek. Limon Yapım tarafından üstelenilen proje için Ahmet Hamdi Tanpınar'ın varislerinden onay alındı. Limon Yapım'ın sahibi Hayri Aslan Saatleri Ayarlama Enstitüsü filmi için dünyaca ünlü yönetmenlerle çalışmak istediğini belirtti. Birsen Altuntaş'ın haberine göre Saatleri Ayarlama Enstitüsü sinema filmi için Ahmet Hamdi Tanpınar'ın varislerini ONK Ajans temsil ediliyor.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın eseri sinema filmi olacak

Zamana farklı bir bakış açısı getiren Ahmet Hamdi Tanpınar Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabında büyük bir başarıya imza atmıştır. Geçmişten günümüze en çok okunan eserlerden biri olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde zamana büyülü bir yolculuğa çıkılıyor. Zaman'ı soyut olmaktan çıkararak adeta somutlaştıran Ahmet Hamdi Tanpınar okurlarına büyük bir eser bırakmıştır. Farklı bir bakış açısıyla yazılan Saatleri Ayarlama Enstitüsü beyaz perdeye aktarılacak. Limon Yapım tarafından üstlenilen proje için titiz bir hazırlık süreci başlayacak. Limon Yapım ile Ahmet Hamdi Tanpınar'ın varislerinin temsilcisi olan ONK Ajans arasında süreci başlatacak anlaşma imzalandı.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü uluslararası bir proje

Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabının sinematografik bir esere dönüşmesi için gereken yasal adımlar atıldı. Limon Yapım'ın sahibi Hayri Aslan projenin uluslararası ortak bir yapım olarak gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Aslan bu amaçla, dünya sinemasında herkes tarafından kabul görmüş bir yönetmenle çalışmak için temaslarda bulunmaya başladıklarını açıkladı. Hem edebiyat hem de sinema dünyası için çok önemli olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nün beyaz perdeye aktarılması ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü 1954 yılında Yeni İstanbul gazetesinde yayınlanmıştır. Saatleri Ayarlama Enstitüsü ilk kez 1961 yılında Remzi Kitapevi tarfından kitap olarak basıldı. Yayın hakları Dergah Yayınları'nda olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü doğu ile batı arasında bir sorgulama yapar. Zaman kavramını tüm eserlerinde kullanan Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde zamana çok daha farklı bir bakış açısı getirmiştir.

23-03-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar