Şahan Gökbakar’dan Disney Plus’a veryansın

Şahan Gökbakar’dan Disney Plus’a veryansın
Şahan Gökbakar: "Milyonlarca seyircimizin biz yalnızca bu platformdayız diye Disney+'ya üye olduğunun farkındayım. Ve kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum."

Disney Plus’un yerel özgün içerikleri kaldırma kararının arkasında kim var? Özgün, orijinal Türk içeriklerinin akıbeti ne olacak? Şahan Gökbakar Recep İvedik serisininde platformdan kaldırılması üzerine nasıl bir tepki verdi? Şahan Gökbakar Türk izleyicilerinden niçin özür diledi? Disney Plus’ı son kararı ve bu karar sonrası Şahan Gökbakar’ın tavrı ile ilgili merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde. İşte detaylar ...

Şahan Gökbakar’dan Disney Plus’a veryansın

2019 yılında Türkiye’de hizmet vermeye başlayan dijital platformun iddialı isimlerinden Disney Plus aldığı ani bir kararla tüm ülkeyi şaşkına çevirdi ve tepkilere neden oldu. Disney Plus Başkanı Bob Iger aldığı karar gereği strateji gereği pek çok ülkede yerel içerikler kaldırıldı. Bu ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor.  Disney Plus platformunda bulunan tüm oriijinal  Türk yapımlarını kaldırdı. Halen çekimi devam eden ve yayınlanacağı önceden bildirilen yapımların akıbeti ne olacak belli değil. Recep İvedik serisininde yayından kaldırılmasına sinirlenen Şahan Gökbakar konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum.

Takipçilerinden özür dileyen Şahan Gökbakar konuyla ilgili olarak sitemkar bir paylaşımda bulundu. Yapılanları sindiremeyen Gökbakar’ın açıklaması şu şekilde; “Disney Başkanı Bob Iger Bey'in aldığı kararla strateji değişikliği yapmışlar. Ve birçok ülkede yerel içerikleri platformdan atmışlar. 'Atmışlar' diyorum çünkü bizim de bir hafta önce haberimiz oldu. Bob Iger'in aldığı bu karara Disney+ Türkiye yönetiminin de çok üzgün olduğunu yakından biliyorum. Milyonlarca seyircimizin biz yalnızca bu platformdayız diye Disney+'ya üye olduğunun farkındayım. Ve kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum. Böyle bir kararı bu kadar keyfe keder, seyircisine tek açıklama yapmadan alan ve üyelerini bu kadar umursamayan Disney Plus'ın yaptığını çok yanlış buluyorum. 5 yıl boyunca sadece Disney'de olup yayınlanmamak ve seyircimden uzak kalmak benim için kabul edilebilir değil. Mutluluğum Disney gibi bir platformda dünya rekoru kırmış olmamız ve bunun gururu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ve emin olun yakın zamanda yeniden birlikte olacağız. Seyircilerimize saygılarımla.”

Disney Plus bu kararına devam edecek mi?

Disney Plus’un bu kararı neden aldığı ve bu kararın ne şekilde süreceği merakla bekleniyor. Her ülke kendi özgün içeriklerini abone oldukları platformlarda izlemek istemesi sonderece doğal ve normal. Bakalım bu kararın ve sürecin sonu nereye varacak?

03-07-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar