Sahte ilaç reklamı yapan ünlülere soruşturma açıldı!

Sahte ilaç reklamı yapan ünlülere soruşturma açıldı!
Corona virüsü insanlığı tehdit etmeye devam ediyor Sahte ilaç reklamı yapan hangi ünlülere soruşturma açıldı, söz konusu reklam hangisidir, haberimizde.

Corona virüsü insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Çin’de ortaya çıkıp tün dünyaya yayılan küresel salgın Corona virüsü insanlığa korku salmakla kalmadı, fırsatçılarının bile canını yakmaya başladı. Durumdan vazife çıkarıp piyasaya sahte ilaç sokmaya çalışan firmalar bir bir cezalandırılırken bu oyuna alet olan ünlüler de bu rezaletten nasibini aldı. Sahte ilaç reklamı yapan hangi ünlülere soruşturma açıldı, söz konusu reklam hangisidir, haberimizde. Şimdi detaylar

Sahte ilaç reklamı yapan ünlülere soruşturma açıldı!

Çok ilginç günlerden geçiyoruz. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm insanlık amansız salgın Coronavirüsle cedelleşirken ünlüler dünyasında tuhaf durumlar yaşanmaya başladı. Kimi ünlü virüs bulaşmasın diye satın aldığı adada tek başına yaşarken bazı ünlüler de kendini karantinaya aldı.  Ama hiçbiri para uğruna ününü kötüye kullanan para düşkünü ünlüler kadar madara olmadı.

Bir zamanlar çok ünlülerdi

Sanat dünyasının ışıltılı hayatına ve parasına alışmış ünlüler zaman geçip de gündemden düşünce tuhaf girişimler yapabiliyor. Ve maalesef bazıları da para uğruna isim ve namlarına hiç yakışmayan garip uğraşlarda bulunuyor. İşte bunlardan biri de Koronavirüs olayıyla gerçekleşti. Sosyal medya hesapları üzerinden Koronavirüse karşı etkili olduğu iddiasıyla ilaç reklamı yapan ve sırf para için kıytırık kanallarda şöhretini kötüye kullanan ünlüler, Koronavirüs madarası oldu. Sahte ilaç reklamı yapan Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Ebru Akel, Seda Akgül'ün de aralarında olduğu çok sayıda ünlüye soruşturma açıldı.

Yalan Dolan Mahallesi!

Pençesine aldığı kişileri zengin fakir ayırt etmeden ölüme yollayan Coronavirüs,kendisinden faydalanmak isteyen fırsatçılarına bile bela oldu. İleri Haber adlı sitenin haberine göre henüz aşısı ve tedavisi bulunamayan Coronavirüs’e  karşı çok etkili olduğu iddia edilen sahte ilaç reklamı yapan ünlüler Türk adaletinden kaçamadı. Ünlü olduklarına bakılmaksızın haklarında soruşturma açıldı, çıktıkları kıytırık kanallar da cezalandırılarak kapatıldı. Şeyma Subaşı, Seda Sayan,  Seren Serengil, Ebru Akel, Seda Akgül'ün de aralarında olduğu birçok ünlü isim sahte ilaç reklamı yaptı. Coronavirüse karşı müthiş etkili olduğu iddia edilen ama Sağlık Bakanlığı’nın onay vermediği bu ilacın adı “No Attack”

Doktorun Haberi Bile Yok!

Sahte ilaç reklam furyasına ilk olarak Şeyma Subaşı start verdi. Soyadı gibi işin başını çeken ünlü isim  Instagram hesabından bir paylaşım yaptı. “Son zamanlarda koronavirüs biliyorsunuz ki tüm dünyayı çok fazla etkiledi. Hepimiz aslında sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk… Son zamanlarda, No Attack dediğim bu gıda takviyesi ürünü kullanıyorum. Bu ürüne eczaneden ulaşabilir, ya da online olarak alabilirsiniz”

Üstelik Subaşı’nın reklamını yaptığı ilacın web sitesinde “yalan dolan mahallesi” adlı bir adresin geçmesi işin vahametini de artırıyor. İleri Haber adlı siteden aldığımız bilgiye göre, reklamın sosyal medyada yaygınlaşınca “yalan dolan mahallesi” adresini değiştiren ünlüler, ürünün reklamlarında Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu ismin kullandılar. Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Ürün ile hiçbir ilgim yoktur. Bilginize" notunu paylaştı.

25-03-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar